Az ügyészség helybenhagyta a törvényszék ítéletét a herbált áruló makói pár ügyében

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség a kábítószer‑kereskedelem bűntette miatt indult büntetőügyben a Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletének helybenhagyására tett indítványt – közölte honlapján az ügyészség.

Az elsőfokú bíróság a 2019. július 4. napján meghozott ítéletében egy makói volt házaspárt kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt egyezően 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélt.

Az ügyészségi vádnak megfelelő, nem jogerős ítélet szerint a vádlottak a lakóházukban éveken keresztül kisboltszerűen herbálnak nevezett növényi anyagot árultak, amelyet füstölőként, illatosítóként adagokba kicsomagolva adtak el a vásárlóknak, akiknek a célja azzal a kábultság, nyugalmi állapot elérése volt. E tevékenységüket hirdetésekkel és vásárlási akciókkal is igyekeztek reklámozni, egyebek mellett „büntetlen örömök”- megjelöléssel. Az általuk kereskedés céljából megszerzett és a nyomozó hatóság által utóbb lefoglalt anyagokról azonban megállapítást nyert, hogy azok kábítószernek illetőleg új pszichoaktív anyagnak minősülnek.

Az első fokon eljárt ügyészség a törvényszék ítéletét tudomásul vette, ellene a vádlottak és védőjük fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott, a kiszabott büntetés pedig mértéktartó, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyása indokolt.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Nekem mindig fontos volt, hogy átéljem: aki közelebbi kapcsolatba kerül velem, éreztesse, örül, mikor újra találkozunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Száznegyven megkezdett tanév, 140 cseresznyefa

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában a száznegyvenedik tanévet kezdték meg szeptemberben. Ennek alkalmából ugyanennyi csemetét ültetnek el különböző intézményeknél. Ennek első állomása szerdán volt Maroslelén, a helyi iskola és óvoda udvarán.

Tovább olvasom »