,,Az új polgármesteri-jegyzői vezetéssel nyitottabbá vált a munka, a tájékoztatás, a kapcsolattartás”

Két éve került be a kiszombori testületbe Bajnóczi János, Balázs Tibor és Endrész Erzsébet. Ennek alkalmából több részből álló tájékoztatást tettek közzé képviselői tevékenységükről. Ezekből szemezgettünk.

Mint írják, megválaszásuktól 2020 februárjáig ellenszélben végezték munkájukat, képviselői munkájukban nem kaptak szinte semmi segítséget. Az 1963-ban épült víztorony és a rajta lévő internet körüli vitában megbélyegezték őket, hogy veszélyeztetik a falu és a térség költségvetését. Mindez álhír és rágalom volt, hiszen a torony azóta is áll és használatban van. Ezek ellenére törekedtek vállalt feladataik megvalósítására és számos javaslatot tettek:

 • a köztéri WC 24 órás nyitvatartására, ami nem valósult meg,
 • wifi kialakítására a hivatal tanácstermében, ami elutasításra került, viszont képviselőcsoportjuk saját költségen biztosítja a wifit azóta is az üléseken,
 • az önkormányzat érje el a Szegedre Kiszomborról induló reggeli buszjárat visszaállítását, nem sikerült,
 • kerékpártárolók kihelyezését a haleszi vasúti átjáróhoz, ami megvalósult,
 • karácsonyi ajándék kiterjesztését a nem kiszombori gyermekintézménybe járó gyermekekre, ez rászorultsági alapon, megvalósult,
 • az illegális szemétlerakóhelyek felszámolását,
 • a temetői szeméthegy eltávolítását, ami megvalósult, ezzel kapcsolatban konténerek kihelyezését javasolták, ami megvalósult és így szeméthegy sincs,
 • utcákba padok, szemetesek kihelyezése történt,
 • a Kiszombori Polgárőr Egyesület részére elfogadható helyiség biztosítását, nekik egyelőre nem sikerült találni jobb helyet,
 • az újszülöttek támogatásáról szóló rendelet módosítása, támogatás igénylési idejének hosszabbítása, ami elfogadásra került,
 • kis ünnepség tartása az előző évben született gyermekek részére, ez elfogadásra került,
 • önkormányzati facebook oldal indítását a lakosság tájékoztatására, amit az akkori testület leszavazott, de jelenleg már működik,
 • az iskolakezdési támogatást minden zombori gyermek részére, bármelyik iskolába is jár, akkor elvetésre került, napjainkban megvalósult.

Az első rendkívüli helyzet ideje alatt, 2020 márciusától júniusig pénzadományokkal támogatták a maszkkészítést; megszervezték a maszkok varrását, anyagbeszerzést, szállítást a rászorulók, kisebbségi önkormányzat, polgárőrök részére, illetve orvosokat, gyógyszertárat folyamatosan ellátták maszkokkal. Négy szemetest helyeztek el saját költségen a határ négy pontjára a futók, sétálók részére és azóta ürítik ezeket. Önkénteseket szerveztek és ők maguk is segítettek idős embereken.

Az időközi választás után a polgármester és a képviselők hitet tettek a közös munkára. A három képviselő szerint

,,az új polgármesteri-jegyzői vezetéssel nyitottabbá vált az önkormányzati munka, a tájékoztatás és a kapcsolattartás minősége javult.”

Tájékoztatójukat azzal zárják,

,,képviselői munkánkat továbbra is a kezdeti lelkesedéssel végezzük. Az együttműködés rendkívül fontos egy önkormányzat életében, erre épül minden, ugyanakkor az egyéni vélemények nem tűnhetnek el, sok tekintetben másként látjuk a világot. Feladatunknak tekintjük eredeti, vállalt elképzeléseink, terveink megvalósítását, amelyek, apránként megvalósulnak, haladnak.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »