Azért nem lesz Wi-Fi a kiszombori testületi üléseken, mert úgyis van mindenkinek mobilnetje

Kiszombor honlapjára felkerült a novemberi testületi ülés jegyzőkönyve. Endrész Erzsébet önkormányzati képviselő (független) egyéni indítványban azt javasolta, a testületi- és a bizottsági üléseken legyen internetcsatlakozás, hiszen előfordulhat, hogy gyors információra van szükség valamely témával kapcsolatban. A jegyzőkönyv leirata szerint a többség különböző okokra hivatkozva nem támogatta.

,,A képviselő-testületi ülések és bizottsági ülések alatt a wifi általi internetcsatlakozás legyen elérhető a képviselők és bizottsági tagok részére. A XXI. században ez természetes kell legyen, hiszen előfordulhat, hogy gyors információra van szükség valamely témával kapcsolatban az üléseken. Anyagi vonzata ennek nincs véleményem szerint, hisz wifi van az önkormányzatnál tudomásom szerint”

– ez olvasható az indítványban.

A testületi ülésen Kakuja Zsolt, információbiztonsági szakértő kifejtette, hogy ennek megvalósítására több lehetőség is van, a pénzügyi kerettől függ.

A vita egy pontján Dr. Kárpáti Tibor jegyző felvetette: nem tudja, milyen olyan adat használatára lenne szükség a testületi üléseken, amihez már wifi kell és nem elég egy magánszemély kis mobilnetje. Szerinte azt is pontosan meg kellene határozni, hogy mire használnák ezt a wifit.

Bajnóczi János képviselő (független) elmondta: a buszon, a rendőrségen, a könyvtárban van internet az ügyfelek számára, ez egy kényelmi szolgáltatás és az emberek közérzetét javítja. Bár nem erről szólt Endrész javaslata, szerinte mégis erre tart a világ és fejleszteni kell.

Szegvári Ernőné (független) polgármester úgy vélte, erre most nem lenne pénz és nincs is szükség arra, hogy ,,menet közben a képviselők a netet használják”, továbbá ,,ha van a képviselőknek mobilnetjük, az bőven elegendő ahhoz, hogy ezt használják.”

A fenti rész kivonatát a cikk alján mutatjuk, a teljes jegyzőkönyv pedig itt olvasható.

A testület 4 igen és 3 nem szavazattal megszavazta, hogy nem alakítanak ki hálózatot és nem kérnek árajánlatot.

(Kiemelt kép: kiszombor.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Sok ország ment már csődbe, amelyik a hadászatra erején felül költött, de még egy sem, amelyik az oktatásra.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább olvasom »