Azzal csaptak be egy makói lakost, hogy részesedést kap egy írországi cégben 2 millió forint befizetése után

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak az évek óta körözött férfinak, aki a gyanú szerint valótlan külföldi befektetési lehetőséggel csapta be a sértettet – közölte az ügyészség honlapja.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2016 tavaszán interneten és telefonon ajánlott fel befektetési lehetőséget egy makói sértettnek. A valótlan tartalmú ajánlat szerint 6400 euró ellenében a sértett részesedést vásárolhat egy ír cégben, mellyel havonta 100 euró összegű osztalékhoz is juthat. Az ajánlatnak megfelelően a sértett 2016 májusában átutalta a gyanúsított által megadott bankszámlaszámra az akkor mintegy 2 millió forint értékű eurót, melyért cserébe valótlan tartalmú angol nyelvű szerződéseket és bizonyítványokat kapott postai úton. A valótlan tartalmú okiratok azt a látszatot keltették, mely szerint a sértett részesedést szerzett a külföldi cégben. Az ígéretekkel ellentétben azonban az osztalék teljesítése elmaradt és részesedést sem szerzett a cégben, mindezekre a gyanúsítottnak nem is volt szándéka.

A nagyobb kárt okozó csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indult eljárásban a gyanúsított ismeretlen helyre távozott. A jogsegélykérelmek, valamint a kiadott európai és nemzetközi elfogatóparancsok alapján megállapítást nyert, hogy a férfi Írországban él, ahol őt elfogták, majd a magyar hatóságoknak átadták.

A többszörösen büntetett előéletű férfival szemben a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén elrendelte a férfi letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.

A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentett be.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink