Babájával együtt meghalt a várandós nő, akit a lebombázott kórházból mentettek ki

Meghalt az a terhes nő és a kisbabája is, aki az oroszok által szerdán lebombázott mariupoli kórház szülészetén készült világra hozni gyermekét – írja az AP News. (Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka)

A támadás után a hordágyon fekvő nővel a mentőautóhoz rohanó mentősök képe bejárták a világot. A fotó megtestesíti az emberiség legártatlanabbjai elleni támadás borzalmát. Az ostromlott városban, az AP újságírói által készített videón és fotókon látható, ahogy a nő a véres alhasát simogatja, miközben a mentők átrohannak vele a romok között. Arcán látható a döbbenet. Ez volt az egyik legbrutálisabb pillanata Oroszország Ukrajna elleni háborújának – írja a portál.

A nőt egy másik kórházba szállították, ahol az orvosok igyekeztek életben tartani őt és a gyermekét is. Mikor az asszony megértette, hogy elveszíti a babáját, azt kiáltotta az orvosoknak:

,,Öljetek meg most!”

A sebész Timur Marin elmondta, hogy a nő medencéje összezúzódott és csípője levált. A babát császármetszéssel hozták világra, de már ,,nem mutatott életjeleket“. Ekkor az asszonyra koncentráltak. ,,Az anya több mint 30 perces újraélesztése nem hozott eredményt” – mondta el az orvos. ,,Mindketten meghaltak”.

A szerdai légicsapás utáni káoszban az orvosoknak nem volt idejük kideríteni a nő nevét. A férje és az apja vitték el a holttestet, így nem került a tömegsírok egyikébe Mariupolban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »