📺 Bejelentés alapján, utólag vizsgálják meg a műsorokat, hogy megfelelnek-e a törvénynek

Az RTL Klub annak próbált utánajárni a Média1 nyomán, hogy miképp fogják eldönteni egy műsorról, hogy azt le lehet-e még vetíteni este 10 óra előtt vagy sem, azaz „népszerűsíti” például a homoszexualitást, vagy sem.

A jogszabály szerint ugyanis csak késő este és kizárólag felnőtteknek szabad mássággal foglalkozó filmeket bemutatni. A Media1 a Médiahatóságtól próbálta megtudni, mi alapján döntenek, válaszukból az derült ki, egyedi ügyekben, bejelentések alapján, vagyis utólag vizsgálják a műsorokat. Orbán Balázs korábban azt mondta: nem a kormány feladata a döntések meghozása. Az államtitkár abban bízik, hogy mindenki felkészült, és érti a jogszabály célját.

Tudom, mi a Jóbarátok, soha egy másodpercet nem láttam belőle

–   ezt mondta az RTL Klubnak Kósa Lajos, fideszes képviselő

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink