Bérgyilkossal fenyegette a börtönőrt, majd megütötte

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ruházatátvizsgálás közben ütötte meg a vele szemben intézkedő börtönőrt – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfit tárgyaláson való részvétel miatt szállították 2019. szeptemberében Szegedre. Ennek során a szolgálatát teljesítő börtönőr át akarta vizsgálni a vádlott ruházatát. A férfi nem akart együttműködni, becsmérlő kijelentéseket tett a sértettre, majd megfenyegette, hogy „ bérgyilkost küld rá, megöleti a klánjával, pénzt tetet a szemére”. Mindezeket követően a vádlott kezeit felemelve támadó állásba állt, majd ököllel két alkalommal fejen akarta ütni a börtönőrt, akinek sikerült alkarral az ütéseket kivédenie, majd a férfit segítséggel földre kényszeríteni és megbilincselni a további erőszakos magatartás megakadályozása érdekében. A sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A vádlott a sértettet erőszakkal és fenyegetéssel akadályozta a jogszerű eljárásában.

A járási ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja az erőszakos többszörös visszaeső férfit, vádiratában a bűnösség beismerése esetére 5 év 6 hónap fegyházbüntetés kiszabását indítványozva az előkészítő ülésen.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink