📺 Cigivel megtömött autó bukott Röszkén

Egy szerb autó ellenőrzésekor 1 403 doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén.

A pénzügyőrök egy szerb autót ellenőriztek Röszkén. A sofőr és utasa nem jelentett be vám- és adóköteles árut.

A nyilatkozattal szemben, a szigorított ellenőrzésen munkatársaink átalakítás nyomaira lettek figyelmesek. Rövid kutatás után kiderült, hogy a jármű küszöbeit, az első ülések alatti területet, valamint a tetőkárpit mögötti részt házilag szerelték. Az így kialakított rejtekhelyről összesen 1 403 doboz, különböző márkájú (Marlboro, Pall Mall, Chesterfield, Winston, L&M, Karelia) adózatlan cigarettát pakoltak ki a pénzügyőrök.

A sofőr a dohányterméket magáénak vallotta.

A több mint kétmillió forint értékű adózatlan dohányt, valamint az átalakított autót munkatársaink lefoglalták. Az ügyben kiszabott négymillió forintot meghaladó bírság mellett költségvetési csalás miatt feljelentést tettek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Hitel vagy családi segítség nélkül szinte esélytelen a lakásvásárlás a magyar fiataloknak

A fiataloknak csupán a 37 százaléka képes a lakásvásárlását készpénzből finanszírozni, de ők is feltételezhetően külső tőketámogatás segítségével, esetükben jellemzően a családi háttér jelenti a bankot, ezzel szemben az idősebb generációk 62,5 százaléka tudja készpénzben, hitel nélkül megoldani lakásvásárlását – közölte az Otthon Centrum az MTI-vel.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink