Continental országkoordinátora a sztrájkról: Makó bizalmat kapott, ezért nem lehet széthúzás

A lezárt makói sztrájk egyértelműen rontotta az ország megítélését döntéshozóink körében – fogalmazott a portfolio.hu-nak adott interjújában Keszte Róbert, a magyarországi Continental csoport országkoordinátora.

,,Egy olyan telephelyen, amely bizalmat kapott, ahova Vácról és Nyíregyházáról termelést telepítünk át azért, hogy a munkahelyeket országon belül tudjuk tartani, illetve, hogy a gyár versenyképességét javítani tudjuk, nem engedhetünk meg magunknak ilyen széthúzást. A helyi vezetésnek és a három reprezentatív szakszervezetnek meg kell egyezni abban a közös útban, ami hosszú távon biztosítja a makói gyárunk működésének fenntarthatóságát és a helyi munkatársaink számára az elégedettséget. Jelenleg ez a hatás a makói gyárunkra korlátozódik, de mostantól minden döntéshozónak ott lesz a fejében ez a kockázat, amit nekünk majd további hatékonysági előnyökkel kell kompenzálnunk.”

– közölte Keszte.

Az interjúban beszélt a hűtő-fűtő csövek Makóra hozataláról is:

,,A makói, váci és nyíregyházi telephelyünk érintett a hűtő- fűtő csövek üzletág globális átalakítási programjában, mely a vállalatunk versenyképességének növelését támogatja. Az érintett üzletág termékeinek gyártását hazánkon belül a makói gyárunkban vonjuk össze, a váci és nyíregyházi telephelyünk tovább működik a saját fő tevékenységükre koncentrálva, előbbi üzemanyag csövek, utóbbi főként vasúti légrugók gyártásával. Az érintett gyáraink tevékenysége stabilizálódik és a korábban meghozott döntések eredményeként a jelenleg látható piaci kereslettel összhangba tudjuk hozni a kapacitásainkat.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »