Dénes Krisztina artista Szegeden gyógyul

A két évvel ezelőtti súlyos baleset még mindig hatással van a fiatal hölgy életére, de küzdő szellemének hála nagyon látványos javuláson megy keresztül. Bár az orvosok nem bíztatták túlságosan, bebizonyította, hogy kellő kitartással igenis meggyógyulhat. Jelenleg Dél-Magyarország elsőszámú neurológiai és komplex mozgásszervi rehabilitációs központjában, a szegedi Szent Vincent Rehabilitációs Központban lábadozik – tájékoztatta oldalunkat a központ.

Dénes Krisztina, artistaként szerepel a Zirkus des Graunes társulatában és 2018. szeptemberében szenvedett súlyos balesetet egy előadás közben. A hét méteres zuhanás következtében belső vérzést és idegkárosodást szenvedett, ezektől pedig részlegesen lebénult. Szerencsére az orvosainál jóval optimistább lány nem mondott le magáról és akaraterejével folyamatos fejlődést mutat. Sajnos a szűkös anyagi helyzet nagyban nehezíti a helyzetét, de a szegedi Szent Vincent Rehabilitációs Központ felajánlotta számára, hogy egy hetet teljesen díjmentesen biztosítanak számára és ezt követően további kedvezményeket adnak Krisztinának.

Détári Vilmos a központ alapítója – aki maga is érintett és jelenleg egy súlyos stroke felépülés utolsó fázisában van – látva a fiatal nő elszántságát, mindenben támogatni szeretné.

„Sok beteg megfordult már nálunk és sokan küzdöttek erejükön felül, hogy felépülhessenek. Ám Krisztinában soha nem látott küzdési vágyat látunk a kollégákkal és ezt nem hagyhatjuk kárba veszni. Mindenben segíteni próbálunk neki, amiben csak lehetséges.”

– mondta el a központ alapítója

A szakemberek egy olyan komplex intenzív terápiát dolgoztak ki a hölgy számára, mely napi 3-4 különböző gyógytornát tartalmaz robotterápiás kezelésekkel kiegészítve. Ennek elsődleges célja a felsővégtag rehabilitációja, illetve az egyensúly fejlesztése. A robotterápia az, amely egyedülállóvá teszi a Szent Vincent Rehabilitációs Központot, mivel egyre bővülő eszközparkjával szinte bármilyen mozgásszervi problémára megoldást találhatnak a páciensek. Eszközparkjuk a sérült terület funkcióinak támogatására és helyreállítására szolgálnak, mely az önállóan indított mozgások során nyújt támogatást nagy ismétlésszámmal a 3D-s munkaterületen. A robot akár már a rehabilitáció kezdeti szakaszában is használható.

„Az a célom, hogy visszamehessek a cirkuszba. Mindent meg fogok tenni, hogy ezt mielőbb megtehessem. A Szent Vincentben töltött elmúlt pár nap rengeteg erőt adott és biztos vagyok benne, hogy hamarosan a színpadon fognak látni.”

– mondta Krisztina.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

📺 Varga Ferenc az egészségügyi ellátásra, a pedagógus bérekre és a dizájnerdrogok veszélyeire hívta fel a figyelmet

A jobbikos Varga Ferenc a költségvetési vitában utalt a Csongrád-Csanád választókerületére, ahol mint fogalmazott, egyre égetőbb gond az egészségügyi ellátás. Felidézte, hogy a mintegy 120 ezer ember ellátását érintő szentesi Bugyi István kórház műtőtömbjének megépítése 2013 óta húzódik. Az új épületben kapna helyet az intenzív osztály, a traumatológia, az urológia, valamint a füll-orr-gégészet.

Tovább olvasom »