Döntésképtelen a csanádpalotai képviselő-testület a jövő évi gyermekétkeztetés ügyében

Tovább folytatódik a káosz Csanádpalotán: nem elég, hogy a választások előtt beígért óriási fejlesztések elmaradtak, de az önkormányzat számára kötelezően előírt feladatok is sokszor csorbát szenvednek.

Elég csak arra gondolnunk, hogy a jól működő szociális intézményt szétverve beépültek egy apró település (Nagyér) által vezetett szociális társulásba. Eltávolították az akkori dolgozók nagy részét, vagy kirúgással, vagy pedig ellehetetlenítve a munkájukat. Ennek eredményeképp gyakran szakképzetlen „dolgozók” járnak ki az idősekhez, vagy még rosszabb, ki sem járnak. A településen a korábbi szociális dolgozók – nem túlzás – éjjel-nappal az idősek és rászorultak rendelkezésre álltak, szinte bármilyen kérdésben, míg ma az új vezető egyre gyakrabban hangoztatott jelszava: „Nem a feladatunk!”

A szociális érzékenység és empátia teljes hiánya

Jó sok csanádpalotai dolgozó veszítette el az állását, helyükre pedig vagy vidékiek érkeztek, vagy egyáltalán senki. Most azonban, ahogy egyre közeledik a választási kampány, újabb fejezete nyílik meg a keserű szappanoperának, ugyanis a képviselő-testület nem képes döntést hozni a jövő évi közétkeztetés ügyében.

Meg nem erősített (de képviselői berkekből származó) információink szerint nagy az egyet nem értés a tagok között, hiszen többszöri egyeztetés sem vezetett eredményre. Már eddig is tudva levő volt, hogy nem olyan erős a szövetség, hiszen csak addig volt szükséges, míg Dr. Debreczeni István volt az ellenfél. Információink szerint több jelenlegi képviselő, vagy indulni vágyó csak pusztán egy átmeneti időszaknak éli meg Perneki polgármesterségét és már készül arra, hogy magához ragadhassa a hatalmat a 2024-es önkormányzati választásokon.

Többük kereste már fel az országgyűlési képviselőt azzal, hogy ajánlják magukat Perneki László helyett. Nem tudni, hogy sikerrel jártak-e, de az biztos, hogy a látszólagos „nagy összefogást” felváltották az egyéni érdekek. Elég hiteltelen dolog, de hát már sok mindent láttunk a politikában. A településen is egyre nyíltabban hangoztatják indulási szándékukat. Mindennek a folyamatnak egy fejezete a jövő évi közétkeztető kiválasztása is.

A jelenlegi közétkeztetést végző helyi vállalkozó szerződése lejár ez év december 31-én, így egy új szerződésre van szükség, hiszen a gyermekétkeztetés kötelező feladata az önkormányzatnak. A nyári közétkeztetést már egy másik helyi vállalkozó kapta – nem kis port kavarva – így információink szerint Perneki mindenképpen szeretné, ha az ő legnagyobb támogatójával, a jelenlegi közétkeztetést végző vállalkozóval megújítaná a szerződést az önkormányzat.

Azonban ezt nem mindenki gondolja így a testületben. Vannak akik egy makói vállalkozót választanának, míg mások a nyári étkeztetést végző helyi vállalkozót. Mindketten a megújult művelődési házban végeznék a tevékenységüket, oda szállítva az ételt. Furmányos egy ügy, így beindultak a helyezkedések és az ígérgetések.

A vita egyáltalán nem arról szól, hogy a gyermekek és idősek ellátásának minőségén javítsanak, csupán erőfitogtatás az egész. Ez is azt bizonyítja, hogy ők csak muszájból, önös érdekből léptek szövetségre, nem pedig a közösség szolgálata miatt. Akármelyik képviselő által támogatott vállalkozó kerül kiválasztásra a pályázaton, az úgy érezheti, hogy lépéselőnybe került a többi testületi taghoz képest politikai értelemben. Csak nehogy, amíg a győztesre várunk a legnagyobb vesztesek a gyerekek és az idősek legyenek. Ha már most ilyen kaotikus a helyzet, akkor el sem tudjuk képzelni, hogy mi lesz még a választásokig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink