Dr. Kallai Árpád nem vesz részt a Hódmezővásárhely által létrehozott operatív stáb munkájában

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény főigazgatóját meghívták a Hódmezővásárhelyen alakult operatív stábba, mely a koronavírus terjedésének megelőzését és a meghirdetett veszélyhelyzet kezelését hivatott koordinálni a városban. Ezt dr. Kallai Árpád visszautasította, mondván részt venni sem joga, sem hatásköre nincs.

Tegnap reggel született a döntés, hogy megalakul egy operatív stáb, akik a koronavírus terjedésének megelőzését és a meghirdetett veszélyhelyzet kezelését hivatottak majd koordinálni Hódmezővásárhelyen. Ennek tagja többek között a polgármester, alpolgármesterek, a Kapcsolat központ igazgatója és a rendőrkapitány is. Meghívást kapott dr. Kallai Árpád, a hódmezővásárhelyi-makói kórház főigazgatója is, azonban elutasító választ adott.

Ebben többen kétkedtek, ezért a polgármesteri hivatal közzétette a válaszlevelet. Kallai azt írta:

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan ránk háruló rendkívüli felelősség tudatában, a vírussal szembeni egységes védekezés kapcsán csak és kizárólag a 40/2020. (III. 11.) és a 41/2020. (III.11.) Korm. rendeletekben foglaltak; valamint a kormány által felállított operatív törzs, és a népegészségügyi hatóság (NNK) utasításai, intézkedései szerint járunk el és fogunk eljárni. Az eleddig soha nem tapasztalt rendkívüli, csak szakmaiságot és higgadtságot igénylő helyzetben mindenképp el fogjuk kerülni az egymástól eltérő, vagy párhuzamos döntések végrehajtását, mert az csak zavart kelthet, akadályozhatja a védekezést.

 

A fentebb írottak és ágazati irányítóink, fenntartónk vonatkozó határozott utasítása alapján tehát, a koronavírussal szembeni védekezéssel kapcsolatosan a kormány által felállított operatív törzs szakellátásra vonatkozó intézkedéseinek azonnali, maradéktalan végrehajtásán kívül, más operatív tevékenységben részt venni sem jogom, sem hatásköröm nincs.

Egyébként tegnap Kecskeméten is alakult hasonló stáb, ott részt vesz benne a megyei kórház igazgatója. 

Hódmezővásárhelyen a legtöbb városi intézmény vezetője már gondoskodott a veszélyhelyzet miatti rendelkezések betartásáról, így például lemondták azokat a kulturális és sportrendezvényeket, amelyek zárt helyen 100 főnél több személy, nem zárt helyen pedig 500 főnél több személy részvételével jártak volna, folyamatosan felhívják a figyelmet az alapos védekezésre, pl. kézmosásra, és intézményen belül fokozottan fertőtlenítik a különböző felületeket. Minden intézményvezető gondoskodott már a megfelelő tisztítószerek utánpótlásáról, raktározásáról.

Amennyiben a jelen állapotok fennmaradnak, a március 19-én esedékes rendes közgyűlés látogatóinak létszámát a hivatal valószínűleg korlátozni fogja, és javasolják majd, hogy az egyre bővülő Vásárhelyi Televízió hálózatán, vagy interneten kövessék a közvetítést a közgyűlésről.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább olvasom »

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »