Dr. Keczer Tamást köszöntötték 90. születésnapján

Az ünnepeltet, Makó díszpolgárát (2006) az önkormányzat nevében Farkas Éva polgármester és Gáspár Sándor képviselő látogatta meg.

Dr. Keczer Tamás szülei pedagógusok voltak. Elemi iskoláit Budapesten végezte, a középiskolát az Óbudai Gimnáziumban kezdte, de Makón érettségizett a Makói József Attila Gimnáziumban 1950-ben. A Szegedi Tanárképző Főiskola természetrajz-testnevelés szakát végezte el 1953-ban. Szakmai gyakorlatát Szarvason kezdte. A diploma megszerzése után Csabacsűdön oktatott 1954–1961 között. 1956–1961 között testnevelési szakfelügyelőként dolgozott. 1961–1978 között a Mező Imre Kollégium igazgatója volt. A József Attila Tudományegyetem hallgatója volt pedagógia szakon.

1970–1977 között a Makói József Attila Gimnáziumban oktatott biológiát és pszichológiát. 1979-ben pszichológiából doktorált. 1978–1985 között a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola pszichológia tanszékén oktatott. 1979-től adjunktusként, végül megbízott tanszékvezetőként 1988–1989 között tevékenykedett. 1985–1989 között a Megyei Művelődési Osztály vezetője volt. 1985–1995 között óraadó volt a József Attila Tudományegyetem Pedagógiai Tanszékén. 1986-ban a Művelődési Minisztérium főosztályvezetője lett. 1989–1990 között államtitkár-helyettes volt az Országos Sporthivatalban. 1990-ben nyugdíjba vonult, akkor tért vissza Makóra. 1991–2000 között a makói Művelődési Osztályt vezette.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »