Egy 63 éves csanádpalotai férfi mindent vitt, ami mozdítható

Lopásra specializálódott egy csanádpalotai férfi. Az egyszerűtől a kidolgozott eljárásokig, mindent bevetett. Ügyét most zárták le a makói rendőrök.

A 63 éves helybeli férfi a megalapozott gyanú szerint 2021 szeptemberében egy őrizetlenül hagyott női táskát emelt el egy kerékpárról Csanádpalotán. A táskában bankkártya, személyes okmányok, jármű forgalmi engedélyek, készpénz, telefon, gyógyszer, vérnyomásmérő és szemüvegek is voltak. A rendőrök később a táskát megtalálták és szinte hiánytalanul visszaadták tulajdonosának.

A tolvaj nem pihent, néhány hét múlva egy csanádpalotai ingatlan ajtaját feszítette fel. Onnan egy kerékpárt, egy számítógép monitort és egy gázpalackot vitt el.

Szinte ezzel egy időben egy másik házat is meglátogatott. Itt már két bőröndöt is magához vett, majd csomagolni kezdett. Eltett egy perzsa félbundát, egy számítógép egeret, négy nadrágkosztümöt, két pár 36-os női bőrcsizmát és egy gyermekpaplant. A hely magával ragadhatta, hiszen rövidesen visszatért és egy újabb szállítmányt állított össze. Négy könyv, egy jó és egy rossz autóspumpa, egy írógép, egy kézi kukoricadaráló és egy darab szúnyogháló is volt a pakkban. Mielőtt azonban elvihette volna a zsákmányt, a tulajdonos megzavarta és menekülnie kellett. Így az összekészített értékekből csupán a könyveket, a használhatatlan autóspumpát és a kukoricadarálót tudta felkapni.

A rendőrök a nyomozás során megállapították a feltételezett elkövető kilétét, majd azt is, hogy a férfi egy ismerősének ez idő alatt több tíz ezer forintot adott át, melyről ő is tudta, hogy bűncselekményből származik.

A nyomozók Sz. Imrét kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével, illetve dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével gyanúsították meg, míg 48 éves társának orgazdaság miatt kell felelnie.

A Makói Rendőrkapitányság a nyomozást lezárta, az ügy iratait vádemelési javaslattal most az ügyészségnek továbbította.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Újra kell tervezniük a kórházaknak a 2023-as költségvetésüket

A Népszava úgy értesült, hogy a kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás és a pénzügyi szigor. A napilap értékelése szerint ezzel lényegében kézi vezérlés alá vonják a kórházi kasszákat. A kórházak gazdasági vezetőinek csütörtökön eligazítást tartottak, arról, hogy péntek délig újra kell tervezniük a 2023-as költségvetésüket, emellett október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő”, tételesen engedélyeztetett számlákat fizethetik ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy hónap alatt kiderült, a csanádpalotaiakat becsapták és félrevezették

Mint az ismert, Csanádpalotán Perneki László polgármester és képviselő-testülete kapta meg az időközi választáson a felhatalmazást, hogy a 2024-es rendes önkormányzati választásokig irányítsák a települést. Folytatásos írásunkban górcső alá vesszük a történteket, amelyek tökéletes képet festenek a jelenlegi tragikus csanádpalotai helyzetről.

Tovább olvasom »