Egy kezdő pedagógus annyit se keres, mint aki a fagyit árulja a strandon

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökének pályakezdő kollégájának nettó 150 ezer forint körüli a fizetése, ami nagyjából arra elég, hogy az albérletét kifizesse. ,,Annyit se keres, mint aki a fagyit árulja a strandon”– fogalmazott Szabó a Népszavának adott interjújában.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint miközben az utánpótlás problémáját a kormány a pedagógusképzés könnyítésével akarja megoldani, a 2022-es költségvetési tervben semmi nyoma a béremelésnek.

,,Rögtön időpontot kértünk, hogy a kérdéseinket feltehessük, de azt mondták, erre nincs szükség. Kezdeményeztük a hivatalos érdekegyeztető fórum összehívását, erre sem hajlandóak. Most ott állunk, hogy ismét a nyilvánosság erejével hívjuk fel a figyelmet arra, hogy ez így nem mehet tovább.”

Szabó emlékeztetett, hogy kötöttek egy stratégiai együttműködési megállapodást az Emberi Erőforrások Minisztériumával arról, hogy a PSZ-t bevonják minden olyan átalakításba, ami az oktatást érinti. Az elnök elmondta, kérésükre a minisztérium összehívta a hivatalos érdekegyeztetési fórumot, ám a jelenlévő tárgyalópartnerek (Maruzsa Zoltán és az oktatási államtitkárság további képviselői) nem voltak felhatalmazva, hogy bármiről döntsenek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink