Egy kezdő pedagógus annyit se keres, mint aki a fagyit árulja a strandon

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökének pályakezdő kollégájának nettó 150 ezer forint körüli a fizetése, ami nagyjából arra elég, hogy az albérletét kifizesse. ,,Annyit se keres, mint aki a fagyit árulja a strandon”– fogalmazott Szabó a Népszavának adott interjújában.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint miközben az utánpótlás problémáját a kormány a pedagógusképzés könnyítésével akarja megoldani, a 2022-es költségvetési tervben semmi nyoma a béremelésnek.

,,Rögtön időpontot kértünk, hogy a kérdéseinket feltehessük, de azt mondták, erre nincs szükség. Kezdeményeztük a hivatalos érdekegyeztető fórum összehívását, erre sem hajlandóak. Most ott állunk, hogy ismét a nyilvánosság erejével hívjuk fel a figyelmet arra, hogy ez így nem mehet tovább.”

Szabó emlékeztetett, hogy kötöttek egy stratégiai együttműködési megállapodást az Emberi Erőforrások Minisztériumával arról, hogy a PSZ-t bevonják minden olyan átalakításba, ami az oktatást érinti. Az elnök elmondta, kérésükre a minisztérium összehívta a hivatalos érdekegyeztetési fórumot, ám a jelenlévő tárgyalópartnerek (Maruzsa Zoltán és az oktatási államtitkárság további képviselői) nem voltak felhatalmazva, hogy bármiről döntsenek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »