📷 Egy kis Amerika a makói Galamb iskolában

Minden évben az amerikai nagykövetség kiír egy pályázatot és az ország négy középiskolája nyeri el a jogot arra, hogy egy amerika napot rendezzen. Az egyik nyertes a makói Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola volt, ahol kedden rendezték meg a programokat.

A program által az adott iskola tanulói anyanyelvi szinten angolul beszélő emberekkel találkozhatnak. Megismerhetik más országok kultúráit, letesztelhetik, hogy állnak a nyelvvizsgára való felkészülésre. Makóra Lynee Moo attasé, a munkatársai, Brittney Klein és Zsuzsa Papp, valamint Brandon Charters és Kandice Perez tengerészgyalogosok érkeztek.

Horváth Zoltán igazgatótól megtudtuk, bevonták még a város három iskoláját: 12 fős csoportok jöttek a József Attila Gimnáziumból, a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolából és a Návay Lajos Technikum és Kollégiumból.

A résztvevők elsőként egy kvízjátékban vettek részt az amerikai földrajzról, kultúráról. A vendégek bemutatkozása, előadásai után három csapatra oszlottak: a laboratóriumi programmal, Precision Planting bemutatóval és rendhagyó testnevelés órával folytatódott a nap – mindezek angol nyelven.

Nagyon örültünk neki, ezt a pályázatot általában kéttannyelvű elit gimnáziumok nyerik meg. A pályázat elbírálóinak talán az keltette fel az érdeklődését, hogy amerikai központú cégekkel vagyunk együttműködésben, pl. a már említett Precison Plantinggel és az országosan egyedülálló fejlesztéseink is kiemelnek bennünket

– mondta el a Makói Csípősnek Horváth Zoltán.

Az igazgató reméli, lesz majd folytatása ennek az iskolák között és az eddigi jó sport-együttműködést ki tudják egészíteni mással, például egy közös gondolkozással, hogyan tudnak továbblépni makói iskolákként. A programnak otthont adó Galamb iskolából a technikusi osztályok mindegyike részt vett rajta, sőt a megnyitó ünnepségen a 10.C, mezőgazdasági gépészek működtek közre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink