Egy makói férfi késsel követelt milliókat a szüleitől

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki idén télen a szüleit életveszélyesen megfenyegetve akart pénzhez jutni.

A vádirat szerint a férfi 2022. február 1-jén, reggel, a makói otthonukban szüleivel kiabált, szitkozódott, és azt mondta nekik, hogy megöli őket, ha nem adnak egymillió forintot. A déli órákban már az összeg kétszeresét követelve egy 20 cm-es pengehosszúságú konyhakéssel a kezében próbálta őket megfélemlíteni, édesanyja felé megindulva, aki elmenekült előle. A férfi azért, hogy a követelésének további nyomatékot adjon, egy gáz riasztópisztolyt vett elő dobozostul, végül abból a fegyvert nem vette ki. A bűncselekménynek az vetett véget, hogy a sértettek értesítették a rendőrséget, akik a helyszínen elfogták, és őrizetbe vették a férfit.

Az elkövetőt a járási ügyészség két rendbeli, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérletével, valamint a nyomozás során a szervezetében kimutatott amfetaminszármazékra tekintettel kábítószer birtoklásának vétségével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő terhelt bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább olvasom »

Makón is gyűjt szeretetcsomagokat az Alföldvíz

Az Alföldvíz az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A beérkezett felajánlásokat továbbítjuk azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat – olvasható a szolgáltató honlapján.

Tovább olvasom »