Egy méterrel magasabb lesz a határkerítés, 19 milliárd forintba kerül

A Magyar Közlöny legfrissebb számából kiderül, Orbán Viktor egyetért azzal, hogy a magyar–szerb határon az ideiglenes biztonsági határzáron a kerítés tetején elhelyezkedő biztonsági elem (hattyúnyak) 1 méteres magassággal kerüljön kialakításra, illetve hogy a szerb és a horvát szakasz találkozásánál, a Duna–Dráva Nemzeti Park területén a Hóduna határszakaszon is kiépítsenek egy ideiglenes biztonsági határzárat. 

A miniszterelnök engedélyt adott, hogy ennek érdekében a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadásokat legfeljebb 19 462 634 371 forint összeggel túlléphesse.

A kormány határvadász századokat is toboroz. A Rendőrség várja a 18 évet betöltött, de az 55. életévet be nem töltött, büntetlen előéletű, legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvánnyal és magyar állampolgársággal rendelkező személyek jelentkezését a szerződéses határvadász képzésre.

Legalább 8 általánossal rendelkezni kell, és a jelentkezőknek számítaniuk kell életvitel-ellenőrzésre, megbízhatósági vizsgálatra is, és büntetlen előéletűnek kell lenniük. Emellett egészségügyi, fizikai és pszichikai vizsgálat is lesz. A pszichikai vizsgálat is fontos, hiszen a határvadásznak fegyverhasználati jogosultsága lesz, illetve magas fokú pszichikai terhelésnek lesznek kitéve. A fizikai felmérésen fekvőtámasz, felülés és 1500 méteres síkfutás lesz.

A határvadászok kiképzésük alatt 300 ezer, utána 400 ezer forintos illetmény kapnak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább olvasom »