📺 Egy nap alatt rekordot döntött az életmentő telefonos alkalmazás

Már az első napon 120 ezer felhasználó töltötte le a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat új, ÉletMentő nevű appját, ami könnyebbé teszi a mentőhívást, ezzel az Országos Mentőszolgálat első lett Magyarországon az ingyenesen letölthető programok közt.

A rendszer valós helyzetekben is jól vizsgázott, ám többen is éles riasztást adtak le, amikor tesztelni szerették volna az ÉletMentő alkalmazást.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető iOS-en és Androidon. Figyelem: a kipróbáláshoz ne éles hívást, hanem a teszt üzemmódot (a kijelző bal felső sarkában) használd!

Az alkalmazás gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívás, pontos helymeghatározást tesz lehetővé, és megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat.

Emellett tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház és defibrillátor helyét, illetve része egy elsősegélynyújtó kisokos is. Az ÉletMentő applikáció hívásai ugyanúgy klasszikus segélyhívások, de már a hívás fogadásakor láthatóvá válik a monitoron egy digitális adatcsomag is. Az alkalmazás az összes magyarországi mobilszolgáltató ügyfelei számára ingyenesen elérhető.

Hazánkban a felnőtt lakosság 89 százaléka használ okostelefont, ez közel 5,3 millió embert jelent, a szám pedig folyamatosan emelkedik. A Vodafone Magyarország egy célja az, hogy olyan kezdeményezések mellé álljon, melyek a technológiát a közjó szolgálatába állítják.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink