Egy román férfi egy Csongrád megyei község határában kirabolta ivócimboráját

Letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség annak a román férfinak, aki 2020. február 29-én, este, egy Csongrád megyei kistelepülés határában kirabolta alkalmi ismerősét – írja honlapján az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és a sértett – már ittas állapotban – egy falusi kisbolt előtt szóba elegyedtek egymással, majd gyalogosan, együtt indultak hazafelé. Útközben betértek egy italboltba is, ahol fogyasztásukat a sértett fizette. A gyanúsított az este során többször látta, hogy az ismerősének kb. 70.000 Ft értékű mobiltelefonja van, illetve azt többször el is kérte tőle, de azt neki mindig vissza is adta.

Miután az italboltot elhagyták, és hazafelé sétáltak, a sértett az útszéli árokba húzódott, hogy szükségletét elvégezze. A gyanúsított ezt a kiszolgáltatott helyzetet kihasználva, hirtelen agresszívan követelni kezdte a guggoló férfitól, hogy adja át a telefonját, ezt azonban a sértett megtagadta. Erre a gyanúsított

szidalmazni kezdte őt, ököllel az arcába vágott, fojtogatta, majd az arcába is térdelt a sértettnek, aki egyensúlyát vesztette. A földön fekvő férfiba ezután bele is rúgott, illetve az arcába is beletaposott, majd a telefont a nadrágzsebéből kivette és azzal együtt elszaladt.

A sértett az őt ért bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, valamint két foga is kitört.

A rablás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség az elrejtőzés veszélye, a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye, valamint bűnismétlés veszélye okán tett előterjesztést a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a tegnap megtartott ülésen a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal mindenben egyezően elrendelte. A végzés a védelmi fellebbezés folytán nem vált véglegessé.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »