Egy székkutasi állattartó telepen kimutatták a madárinfluenzát

A madárinfluenza betegség továbbterjedésének megakadályozása érdekében a Csongrád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya megfigyelési körzetet rendelt el a kitörési pont 10 km-es körzetében.

A körzetbe tartozik Székkutas és Nagymágocs teljes közigazgatási területe, Nagymágocs déli és dél-keleti közigazgatási területe, Árpádhalom déli közigazgatási külterülete, Derekegyház keleti közigazgatási külterülete, és Hódmezővásárhely észak-keleti közigazgatási külterülete.

A megfigyelési körzetben minden baromfiállományt, szárnyast és takarmányukat zártan kell tartni. Olyan helyen kell etetni és itatni, amely megakadályozza a vadon élő madarak berepülését. Tilos a baromfi vásárainak, piacainak, vagy csoportos bemutatásának, versenyének rendezése. Tilos beszállítani, kiszállítani és a területen belül szállítani közúton, vasúton baromfit, tojásrakás előtt álló és napos baromfit, étkezési és keltetőtojást, baromfihúst, vagy madarak állati melléktermékeit.

A rendelet április 24-től 30 napig érvényes.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink