Egyelőre marad a régi víztorony Kiszomboron és jogcím nélkül, ingyen használhatja az internetszolgáltató

Érdekesen alakul a kiszombori, régi víztorony sorsa. Három képviselő (Bajnóczi János, Endrész Erzsébet, Balázs Tibor) azt szerette volna, ha a bontásra ítélt épületen lévő internetszolgáltató még két hónapig működhet, a lakosságnak és a szolgáltatónak legyen ideje az átállásra. Ez végül is is célba ért: a többség nem támogatta a két hónapos törvényes szerződésmódosítást, de azt megengedte, hogy törvénytelen módon, jogcím és bérleti díj nélkül (!), használhassa a szolgáltató a tornyot, amivel a település is elesett a bérleti díjtól, kár érte a települést. A keddi testületi ülés után kapott egy lejárató cikket a három képviselő a Fidesz-barát makohirado.hu-n.

Bajnóczi János önkormányzati képviselő (független) azt írta:Indítvány Alulírott, Bajnóczi János, önkormányzati képviselő indítványozom a képviselő- testületnek, hogy a 2019. 03. 26-án hozott 50/2019. határozat végrehajtását ideiglenesen függessze fel a 2019.12.10-én megtartandó testületi ülésen 2020. 02.29-ig. Kérem a tisztelt testületet, hogy a januári testületi ülésen tárgyalja újra az 50/2019.-es határozatot. Hozzon új határozatot, vagy erősítse meg a régit.”

Azt javasolta tehát, hogy tárgyalják újra az idén márciusban hozott határozatot. Az említett víztorony szerepel az ivóvízminőség-javító programban, ennek részeként le kell bontani. Ennek okait Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere, a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás elnöke ismertette, ezt elfogadta a három képviselő és a szolgáltató is. Ezt követően szavaztak az egyéni indítványról. Bajnóczi szerint a 2020. február 29-re való szerződéshosszabbítás nem érintette volna az ivóvízminőség-javító programot, hiszen a szerződés a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata és a vállalkozó között köttetett.

Farkas Éva nagyvonalúan felajánlott egy megbeszélést a társulás és az internetszolgáltató között, de ezt a képviselők többsége a polgármester javaslatára nem vette figyelembe a végső szavazásnál. Végül tehát azt szavazták meg Szegvári Ernőné polgármester (független) javaslatára, hogy nem hosszabbítják meg a szerződést jogszerűen. A polgármester engedélyezte a vállalkozónak, hogy átállás idejére jogcím nélkül és bérletidíjmentesen használója legyen a toronynak. (Ez úgymond egy határozatlan idejű szóbeli szerződés, ami felvetheti a törvénytelenség gyanúját.)

Így tehát a lakosság jól járt, marad a szolgáltatás; a vállalkozó két hónapig nem fizet bérleti díjat; az önkormányzat elbukott egy kisebb bevételt; a három képviselőt pedig kvázi hülyének állították be a közpénzből fenntartott propagandaoldalon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Makóról Vásárhelyre viszik a súlyos covidos betegeket

Tekintettel arra, hogy COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intenzív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra – olvasható a kórház honlapján a tájékoztatás, melyet Dr. Kallai Árpád főigazgató írt alá.

Tovább »

Jakab: a szabadságharcosnál tele lett a gatya

Úgy rögzítette az üzemanyagárat 480 forinton, hogy egy újjal nem nyúlt az adókhoz. A szabadságharcosnál tele lett a gatya. Kell a pénz, kell az adó,  hogy legyen miből kifizetni a 13.havi nyugdíjat – reagált a Jobbik elnöke a miniszterelnök reggeli rádióinterjújára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Jakab: a szabadságharcosnál tele lett a gatya

Úgy rögzítette az üzemanyagárat 480 forinton, hogy egy újjal nem nyúlt az adókhoz. A szabadságharcosnál tele lett a gatya. Kell a pénz, kell az adó,  hogy legyen miből kifizetni a 13.havi nyugdíjat – reagált a Jobbik elnöke a miniszterelnök reggeli rádióinterjújára.

Tovább olvasom »

Átvette díszpolgári címét Martonosi György

A múlt héten méltó körülmények között adták át Dr. Martonosi Györgynek a „Maroslele Díszpolgára” címet, valamint Gazdag Istvánnak a „Maroslele Községért” címet. Kitüntetésükről a képviselő-testület még szeptemberben döntött. Az elismeréseket a Lelei Napok keretein belül szerették volna átadni, de sajnos azon nem tudtak részt venni.

Tovább olvasom »