Eladják a saját gyermekük ingyen kapott ebédjegyét

Ingyen étkezhetnek nyáron azok a vásárhelyi, 6-10 év közötti gyerekek, akik után a szüleik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek. Kollégáink arról értesültek: vannak olyan szülők, akik az általuk igényelt, névre szóló jegyeket eladják, 5-17 ezer forint közötti összegről tudunk. Van tehát néhány olyan eset, hogy a Kalmár ebédlőjébe nem azok mennek az ételhordóval, akiknek járna a napi egy meleg étel – közölte a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

A korábbi években az volt a szokás, hgy helyben fogyasztották el a menüt a kisiskolások. Később részben azért változott meg, mert a szülők azt szerették volna, hogy az esetleg el nem fogyott ételt ne kelljen a konyhán kidobni. Ha hazaviszik, és soknak bizonyul az adag, később is megeheti a kisgyerek, vagy adhat belőle a testvérének. Az ételhordós megoldás elméletileg tehát bevált – ha egyes szülők nem akarnának pénzt csinálni az ingyenes támogatásból.  Változatos magyarázatokat szoktak kapni:

az ebédjegyet a trükközők “elhagyták”, mások “odaadták náluk is rászorulóbbaknak”. De akadt olyan család is, aki a már tőlük kiemelt, tehát nem velük élő gyerekek után vették fel a jegyeket.

A rászorulók jelentős részére természetesen nem ez jellemző, a többség nagyon örül a lehetőségnek és megbecsüli azt. A trükközők esetében munkatársaik a jogszabályi keretek között igyekeznek megtalálni a szankcionálás lehetőségét.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink