Elbontják az üzemképtelen információs pontot, a jövőben újakat rakhatnak ki

A bankfiók mellett, a szökőkúttól és a könyvtártól nem messze hosszú ideje nem működik az elektronikus információs pont, ami a turistákat és a makóiakat is kiszolgálta. Megkerestük az önkormányzatot, akik közölték, hogy ezt elbontják a közeljőben pedig hasonló pontokat helyeznek ki turisztikai pályázatból.

A zöld fülke, az elektronikus információs pontot 2012-ben helyezték ki. A készülék érintőképernyős volt, fotókat, térképet lehetett nézni Makóról, vagy szelfiket készíteni és elküldeni a megadott e-mail címre. Természetesen több nyelvű volt és gyengén látók is könnyedén használhatták.

Az e-info pont a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében került ki. A pályázat 112 millió forintról szólt és többek között ilyen eszközöket helyeztek ki a városokban; tanulmányutat szerveztek újságíróknak; a településeket turisztikai vonzerejét bemutató kisfilmek készültek és egyéb marketing tevékenységre fordították.

A gép jó ideje nem működik. Az önkormányzattól a következőket tudtuk meg:

,,az információs pontot Makó Város Önkormányzata annak üzemképtelen műszaki állapotára való tekintettel 2020. február 16-ig elbonttatja; azonban turisztikai pályázatból a közeljövőben hasonló információs pontok kihelyezésére kerül sor a város különböző pontjain.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink