Elbúcsúzott az operatív törzs – még a “mémgyárosoknak” is köszönetet mondtak

A veszélyhelyzettel végével az operatív törzs sem tart több sajtótájékoztatót, ezért Müller Cecília, országos tiszti főorvos, Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője és Kiss Róbert rendőr alezredes is hosszan búcsúzott a stáb munkáját követőktől, egyben köszönetet mondtak a védekezésben részt vevőktől. 

Müller Cecília a mai adatok ismertetése mellett egyébként közölte: Nagyon kedvezőek az adatok, így lehetővé tették azokat a nyitásokat, amelyeket “most mindannyian élvezünk”. Közölte: a koronavírusos betegek 98 százaléka magyar állampolgár volt, az 567 halálos áldozat közül 24-nek nem volt alapbetegsége. Részletes területi statisztikát is közölt: a legtöbb aktív beteg Budapesten, Zalában, Kormárom-Esztergomban, Pest és Fejér megyékben van. Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Somogy és Tolna megyében jelenleg egyetlen beteg sincs regisztrálva.

Értékelése szerint, most az első hullám után kicsit fellélegezhetünk ugyanakkor figyelmeztetett: a vírus továbbra is jelen van, ezért az óvintézkedésekre szükség van.

Gál Kristóf ORFK-szóvivője a tájékoztató végén még a mémgyárosoknak is köszönetet mondott, mint mondta:

“Elképesztő magasságba szöktek, felvidították, segítették az operatív törzs munkáját.”

Koronavírus – ismét 2 idős ember hunyt el

Ismét egy főnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4078 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a kormányzati tájékoztató oldal. A legfrissebb adatok szerint: Elhunyt két idős, krónikus beteg. Ezzel 567 főre emelkedett az elhunytak száma, 2547-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 964 fő.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,A vakot (…) átvezetik az utcán, a bénán is segítenek, de a dadogóst mindenki csak kiröhögi.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A magyar sajtóban napokig nem számoltak be a csernobili atomkatasztrófáról

1986. április 26-án következett be az ukrajnai Csernobilban, a magyar fővárostól hozzávetőleg ezer kilométerre a világ (hivatalosan) legsúlyosabbnak tartott atomerőmű-szerencsétlensége. A baleset híre nagyon lassan terjedt: hazánkban a Magyar Rádió 28-ai, esti hírmagazinja számolt be róla elsőként, röviden. A tényleges veszélyről azonban még évekig nem esett szó.

Tovább olvasom »