Elhunyt a makói kórház egykori orvosa

Dr. Ördögh Béla egy évet dolgozott a makói kórházban, hetet Szegeden, majd több mint 30 évet a vásárhelyi intézményben. 82 éves volt.

Dr. Ördögh Béla 1939. július 21-én született Szegeden. Deszken végezte az általános iskolát, 1957-ben a Radnóti Miklós Gimnáziumban érettségizett. 1957-1963-ig a Szegedi Orvostudományi Egyetem hallgatója volt, 1963. szeptember 8-án kapott általános orvosi diplomát. Ezt követően egy évet a makói kórházban, 1964-1971-ig a Szeged Megyei Jogú Város Rókusi Kórház fül-orr-gége osztályán dolgozott.

1965-ben házasságot kötött Dr. Kovács Judit gyermekgyógyásszal, Szegeden telepedtek le, majd Hódmezővásárhelyre költöztek. Három leánygyermekük született.

1971-ben kinevezték a Hódmezővásárhelyi Városi Kórház fül-orr-gége osztályára, mint osztályvezető főorvos. A kórházban kilenc évig igazgató-helyettesként, majd 1992 februárjától 2001-ig kórház főigazgatóként végezte a munkáját. 2001-ben nyugdíjba vonult, de aktívan folytatta a munkáját. 2004-ig Orosházán, majd 2007-ig Hódmezővásárhelyen volt osztályvezető főorvos.

Munkája során több kitüntetésben, elismerésben részesült:

  • 1974-ben Egészségügyi Miniszteri Dicséretben részesült,
  • 2006-ban az Egészségügyi miniszter által adományozott Pro Sanitate díjat kapott,
  • 36 éves osztályvezető főorvosi munka elismeréseképpen Fül-orr-gége Szakmai Csoport Díszoklevél elismerésben részesült,
  • Hódmezővásárhely városa 2006-ban Pro Urbe díjjal jutalmazta több évtizedes szakmai munkáját.

Tagja volt a Magyar Orvostudományi Társaságok és Egyesületek Szövetsége Fül-orr-gégeorvosok Egyesületének, a Magyar Orvosi Kamara Orvosvezetők Egyesületének, a Magyar Egészségügyi Társaságnak, a Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyért alapítója.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink