Elhunyt egy 82 éves koronavírusos beteg Hódmezővásárhelyen

A hétvégén sajnos elhalálozott az egyik vásárhelyi fertőzött, egy 82 éves asszony, akit sokan piaci árusként ismertek városunkban. Férje, akivel együtt dolgozott és akivel együtt kapták el a vírust, szerencsére már jobban van. Karanténban 36 fő van jelenleg, kijárási korlátozás miatti rendőri intézkedésre az elmúlt héten nem került sor – írja a hódmezővásárhelyi koronavírus tájékoztató oldal. (Kiemelt fotó: illusztráció/a hódmezővásárhelyi piac a veszélyhelyzet alatt.)

A koronavírus elleni védekezés keretében a vásárhelyi operatív stáb a következő döntéseket hozta a hétfői napon:

  • a kormány rendelkezéseinek megfelelően a mai nappal megnyithatnak az éttermek, szállodák és játszóterek
  • a játszóterek fertőtlenítését elkezdték, de azokat mindenki csak saját felelősségre használhatja, kérjük a távolságtartást és az eszközök és gyerekek kezének fertőtlenítésére ügyeljenek a szülők
  • a piacon továbbra is be kell tartani a kormány rendelete szerinti 65 éven felülieknek biztosított idősávot, és nem változik az 500 fős korlátozás sem, maszk viselete és fertőtlenítés kötelező (gondoljanak az épp ott árusként dolgozó két fertőzöttünkre is, legyenek körültekintőek!)
  • a bölcsődék teljesen, az óvodák majdnem megteltek már a kormány előírása szerinti 5 fős csoportokkal, egyelőre csak a munkavállalás miatt rendkívül indokolt esetben tudunk gyermekeket fogadni
  • a strandon az időseknek fenntartott 9-12 órás idősáv eltörlését a járványhelyzet függvényében tudjuk csak felülvizsgálni, ezen a héten még feltétlenül kérjük a betartását
  • 200 főig családi rendezvények engedélyezettek, ennek megfelelően esküvők szabad térben megtarthatóak, a városháza házasságkötő termében azonban 30 fős létszámkorlát van (a díszterem külön kérésre igénybe vehető mintegy 100 főig, távolságtartással)
  • az önkénteseink lassanként visszatérnek a munkába, így az időseknek felajánlott segítségben mostantól csak az indokolt szolgáltatásokra szorítkozunk (bevásárlás továbbra is, de kutyasétáltatás, takarítás már nem feltétlenül).

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink