Elindult a bohócdoktor képzés Szegeden

A Karitáció Alapítvány bohócdoktor képzésére az ország minden sarkából érkezett jelentkezés. A szegedi oktatás végül 15 fővel vette kezdetét a jelentkezőkkel történő beszélgetéseket követően – tájékoztatta a Makói Csípőst az alapítvány.

Az önkéntesek a civil élet különböző területeiről érkeztek, tanulótól a szépkorúig. A résztvevők között többen vannak, akik nem restek megyehatáron kívülről Bács-Kiskun, vagy Békés megyéből átjárni az oktatásra, vagy éppen pesti munkából a vonatállomásról órára sietni. Volt aki évek óta várta, hogy ilyen képzés induljon, másnak a családja hívta fel a figyelmét a segítő beállítottsága fényében a bohócdokikra.

Többen érkeztek bölcsödei, óvodai, iskolai pedagógusi környezetből, van azonban aki teljesen más területen dolgozik. A megnyitó a bemutatkozásról szólt, amiből kiderült, hogy tele a tanterem lelkesedéssel. Nagyon érdekes volt meghallgatni mindenki egyéni, saját motivációját arra, hogy miért is szeretne másokon segítő bohócdoktor lenni. Szuper csapat készül fel közösen arra, hogy még több nagybeteg kisgyermek kórházi ágyához vihessenek derűt és nevetést – fogalmazott közleményében az alapítvány.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Módosították a mérgező gyárakról szóló kormányrendeletet, de nem zárták ki az akkugyárakat

A múlt héten a kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva elrendelte, hogy a környezetvédelmi hatóság a jogsértés megszüntetése érdekében határozathozatal helyett környezetvédelmi hatósági szerződést köthet az adott céggel. Azóta pontosították a rendeletet, de az akkumulátorgyárakat továbbra sem zárták ki.

Tovább »

A nap idézete

164 éve született Benedek Elek, magyar újságíró, író, országgyűlési képviselő, „a nagy mesemondó”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Nincs bőrgyógyászat a makói szakrendelőben

Jelenleg Hódmezővásárhelyen van bőrgyógyászati szakrendelés – ismerte el a szerdai testületi ülésen Nagy Jenő, a Hódmezővásárhelyi – Makói Egészségügyi Ellátó Központ makói intézményének mb. telephelyi igazgató főorvosa.

Tovább olvasom »

10 év múlva ki fog tanítani rólam? – kérdezte a makói Kossuth

Az elmúlt napokban a Momentum húsz Csongrád-Csanád megyei településen helyezett el figyelemfelhívó plakátokat köztéri szobrokon és emlékműveken, hogy felhívják a figyelmet az oktatás válságára: pár éven belül könnyen előfordulhat, hogy nem lesz, aki nemzeti nagyjainkat, iróinkat, költőinket, helyi hőseinket bemutassa a jövő generációjának.

Tovább olvasom »