Elindult a bohócdoktor képzés Szegeden

A Karitáció Alapítvány bohócdoktor képzésére az ország minden sarkából érkezett jelentkezés. A szegedi oktatás végül 15 fővel vette kezdetét a jelentkezőkkel történő beszélgetéseket követően – tájékoztatta a Makói Csípőst az alapítvány.

Az önkéntesek a civil élet különböző területeiről érkeztek, tanulótól a szépkorúig. A résztvevők között többen vannak, akik nem restek megyehatáron kívülről Bács-Kiskun, vagy Békés megyéből átjárni az oktatásra, vagy éppen pesti munkából a vonatállomásról órára sietni. Volt aki évek óta várta, hogy ilyen képzés induljon, másnak a családja hívta fel a figyelmét a segítő beállítottsága fényében a bohócdokikra.

Többen érkeztek bölcsödei, óvodai, iskolai pedagógusi környezetből, van azonban aki teljesen más területen dolgozik. A megnyitó a bemutatkozásról szólt, amiből kiderült, hogy tele a tanterem lelkesedéssel. Nagyon érdekes volt meghallgatni mindenki egyéni, saját motivációját arra, hogy miért is szeretne másokon segítő bohócdoktor lenni. Szuper csapat készül fel közösen arra, hogy még több nagybeteg kisgyermek kórházi ágyához vihessenek derűt és nevetést – fogalmazott közleményében az alapítvány.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább olvasom »