Elkészült a Jugyu bővítése és a tornaterem építése

Befejeződött Makón a Református Gimnázium felújítása és bővítése. A beruházás 491,2 millió forint vissza nem térítendő az Európai Unió és a hazai költségvetés támogatásában részesült az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében – tájékoztatta a Makói Csípőst az intézmény.

Azt írják, a fejlesztés célja az volt, hogy szabványos méretű új tornaterem épüljön, amely a mindennapos testnevelés oktatásához szükséges fizikai feltételeket biztosítja korszerű eszközökkel. További cél a természettudományos tárgyak oktatásához szükséges szaktantermek kialakítása, idegennyelvi labor kialakítása, amely emeletráépítéssel valósult meg.

Az új építések, bővítések mellett megújult az iskola pincéjében található edzőterem, létrejött egy szimulációs lőtér is. Az ingatlanberuházásokon túl az új termekbe és helyiségekbe új bútorokat szereztek be és új informatikai eszközöket. Az új épületrészek korszerű kialakítással, energiahatékony módon valósultak meg, továbbá a kialakítás figyelembe veszi az akadálymentes környezet megteremtését – közölték.

A sajtónak október 24-én mutatják be az új épületrészeket és a csarnokot.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A Makói Idősek Otthonában járt a Hanki-Ker Mikulása

A Csongrád-Csanád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonába az idősek által már hosszú-hosszú évek óta nem látott vendég érkezett egy helyi vállalkozás, a Hanki-Ker Kft. kezdeményezésének köszönhetően – számolt be róla Botlik Anita.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink