Ellenzék: elindult az aláírásgyűjtés a népszavazásra

Makón is gyűjtötték az aláírásokat a piacnál vasárnap. Az ellenzék két gyakorlati kérdést szeretne feltenni: a kínai kommunista vezetés elitegyeteme, a Fudan megvétózásáról szeretne szavazni azért, hogy helyette a fiatalok lakhatását segítő Diákváros épüljön meg. Ezen kívül az álláskeresési járadékot három hónapról kilencre emelnék meg.

A makói Kossuth Kör beszámolója szerint a makói piacnál alig 2 óra alatt több mint 130 aláírást gyűjtöttek. A jövő héten szerdán szintén a piacnál 8-10 óra között, csütörtökön a Skála előtt lehet aláírni 8-10 óra között.

Az ellenzéki pártok közös aláírásgyűjtő kampányának célja, hogy szilveszterig 200 ezer érvényes aláírás begyűjtését követően még legyen lehetőség népszavazási kérdéseket csatolni az országgyűlési választási szavazólapok mellé, hasonlóan ahhoz, ahogy a kormány tervezi az ún. gyermekvédelmi népszavazással. A kormány négy olyan propagandakérdést fog feltenni, mely gyermekvédelemnek álcázva igyekszik morális támogatást kicsikarni maga részére a választóktól, azonban a vitatott kérdések azért is súlytalanok, mert attól függetlenül is életszerűtlenek vagy egyenesen törvényekbe ütköznek, hogy elítélik-e az emberek egy népszavazáson, vagy sem.

Amennyiben sikerül 200 ezer aláírást összegyűjteniük, az április elejére várható országgyűlési választások napján ez a két csokor népszavazási kérdés egyaránt papírra kerülhet:

Ellenzék:

  1. Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  2. Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Kormány:

  1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be?
  4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

73 éve született Rakovszky Zsuzsa, Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink