Ellenzéki képviselők a ,,filléresnek” beharangzott MOL fertőtlenítőről kérdeztek – egy mondatos választ kaptak

Miközben Szijjártó Péter arról beszél, hogy álhír Orbán Viktor időkorlát nélküli túlhatalmával kapcsolatban kritikát megfogalmazni, hiszen a Parlament működik a veszélyhelyzet ideje alatt (is), azért már államtitkári szinten is bizonyítja a kormányzat, hogy ez a parlamentáris demokrácia legalább olyan kényelmetlen a számukra, mint Felcsút meccset nézni az üres Pancho Arénában. 

Sneider Tamás jobbikos országgyűlési képviselő például írásbeli kérdéssel fordult Orbán Viktorhoz, hogy felhívja a miniszterelnök figyelmét arra, hogy a magyar állami olajvállalat

MOL-Hygi névre keresztelt két decis kézfertőtlenítője 2 ezer forintba kerül, ami a korábban széles körben terjesztettekkel szemben nem nevezhető „filléresnek”.

A politikus arra is emlékeztette a kormányfőt, hogy nem olyan régen Tállai András államtitkár utasítására a MOL csökkentette Mezőkövesden és térségében a rendkívül magas üzemanyagárakat.

Sneider Tamás a miniszterelnök közbenjárását kérte, azt tudakolva, szándékában áll a kormánynak mérsékelni a MOL filléresnek beharangozott kézfertőtlenítőinek az árát.

Ez a kiindulópont.

Ehhez még hozzákapcsolódik, hogy a Párbeszéd politikusa, Tordai Bence is intézett a témában kérdéseket Palkovics László innovációs miniszternek és Szijjártó Péter külügyminiszterhez.

Mit lép ilyenkor a világjárvány alatt nemzeti összefogásban gondolkodó kormány?

A három kérdést, amit két különböző párt képviselője tett fel, egy közös levélben válaszolja meg, mindezt egyetlen egy mondatban.

“Ha segíteni nem tudnak, legalább ne akadályozzanak”

– írta Schanda Tamás államtitkár.

Hogy ki, miben akadályozta a járvány elleni védekezést, azt azóta sem tudjuk, de azért milyen kínos pillanat lesz, amikor Orbán Viktor úgymond visszaadja a túlhatalmát a parlamenti kétharmadnak.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 A Szent Korona előtt tett esküt a Jobbik frakciója

Nemzeti néppártként a Szent Koronára tett esküvel kezdjük a szolgálatot. Ennél erősebb kötelem nincs. Esküszegők nem leszünk! – írta hétfőn Jakab Péter ahhoz a Facebookon megjelent videóhoz, melyen a tízfős Jobbik-frakció eskütétele látható.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább olvasom »