Elmaradnak a makói mozi vetítései, a könyvtár, múzeum benti programjai, zárt kapusak a kézilabda meccsek

A magyar kormány szerdán az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A makói önkormányzat közleményben tájékoztatta oldalunkat, hogy az erre való tekintettel a következő intézkedések lépnek életbe a makói önkormányzati intézményekben és cégekben:

  • Minden 100 fő feletti beltéri és 500 fő feletti kültéri programot és rendezvényt lemondunk.
  • A Makói Mozi vetítései elmaradnak.

A korlátozó intézkedések azok visszavonásáig érvényesek. Makó Város Önkormányzata a fenntartásában lévő intézmények és cégek részére fertőtlenítőszert biztosít, melynek beszerzése és átadása folyamatosan zajlik.

A klubhelyiségeket sem lehet használni – ezt a MENYUKE írta közösségi oldalán. Tehát nincsenek összejövetelek, sem náluk, sem máshol.

Csütörtök délelőtt a József Attila Múzeum azt közölte: figyelembe véve a kormány döntését, a lakosság érdekeit és a közegészségügyi szempontokat sajnálattal közöljük, hogy a József Attila Városi Könyvtár és Múzeumban tervezett beltéri rendezvényeink előreláthatólag március végéig elmaradnak. Programjainkat igyekszünk a veszélyhelyzet elmúlta után újra meghirdetni. Kiállításaink jelenleg látogathatóak.

A rendelet értelmében a sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell lejátszani. A Makói Kézilabda Club azt kéri: kérem a tisztelt kézilabdabarátokat, szülőket, hogy ne is próbáljanak bejutni a csarnokba, mert az egyesületet, ill. a csapatot büntetik a rendelet be nem tartása miatt. A Makói Futball Club szintén erre hívja fel a figyelmet:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink