Élnek az idősek a házhozszállítással; működik a gyermekfelügyelet; szinte az összes háziorvos dolgozik

MakóInfó címmel tartott online tájékoztatót Farkas Éva Erzsébet (Fidesz). A polgármester tervei szerint heti rendszerességgel számol be hasonlóképpen a veszélyhelyzet idején hozott intézkedésekről, fontosabb információkról.

A Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai intézményében felügyeletet biztosítanak, ahol jelenleg 9 gyermek van napközben. A Kálvin téri bölcsődében 8-10 gyermekre vigyáznak.

Az ingyenes étkeztetést ennyien igényelték a héten:

  • tízórait több mint 120-an,
  • ebédet 229-an,
  • uzsonnát 124-en.

Az elvitel a Pulitzer József Kollégium és az Almási utcai iskola konyhájából valósul meg.

A 70 év felettiek közül 102-en kérték az ebéd házhozszállítását, naponta 4-5 fő kéri a gyógyszer házhozszállítását.

A hajléktalanszállóban is látogatási tilalom van, számukra az étkeztetés biztosítva van. A nappali melegedőben 18 fő, az éjjeli menedéken 22 fő van.

Az óvodai beiratkozás április 2-20. között van, de ezt online is meg lehet majd tenni április 6-tól.

Felhívták a 77 makói szállásadó figyelmet, hogy körültekintően járjanak el a külföldi vedégmunkások fogadásában. A makói vendéglátók közül többen felajánlátták a szállásukat, ha valakinek karanténhelyre van szüksége.

A piacon 12 pavilon bezárt. A polgármester elmondta, hogy a Maros-parti kalandpark is bezárt és kérdéses a magyarhertelendi gyermektábor megszervezése.

A 34 háziorvos közül 30 folytatja a munkáját. Farkas Éva szerint a telefonon történő egyeztetés, receptfelírás jól működik az orvosok és a betegek között. A gyógyszertáraknál csökkentek a hosszabb sorok, de továbbra is azt kéri továbbra is, hogy 1,5-2 méteres távolságot tartsunk a sorban másoktól.

Az oktatási intézmények közül mindenhol átálltak az online oktatásra – 1.800 makói diákot szolgál ki 434 pedagógus.

A polgármesteri hivatalban három ügyfélfogadó ablakot alakítottak ki, de azt kéri, elsősorban telefonon és e-mailen keressék ügyeikkel a városháza munkatársait. A zöld szám: 62/511-861, az email-cím: info@mako.hu.

A polgármester elmondta, hogy telefonon egyeztet az önkormányzati képviselőkkel.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »