Előválasztás: Szabó Sándor nyert Szegeden

Csongrád-Csanád megyéből egyelőre csak az egyes körzetből van eredmény.

Ma reggel 10 órakor országszerte húsz különböző helyszínen indult el a szavazatok összeszámolása. A szavazatszámlálás azonban az előzetesen vártnál lényegesen lassabban folyik – közölte az Országos Előválasztási Iroda szerda délután. Ennek oka, hogy a szavazólapon lévő QR-kódokat ellenőrizni kell. Szintén lassítja a folyamatot, hogy a vidéki számlálók a számlálás eredményét adatbeküldő rendszeren keresztül juttatják el a központba, azonban ezeket a budapesti központ összeveti az elkészült papíralapú jegyzőkönyvek tartalmával is.

Az irdoda közlése szerint szerdán nem várható a miniszterelnök-jelölti választás végleges eredménye, viszont az egyéni körzetek eredményét folyamatosan adják ki.

A megyei egyes körzetet Szabó Sándor nyerte, akit az MSZP, Párbeszéd, Momentum, LMP, MMM támogatott. 6588 szavazatot kapott, ami  73,17%-ot jelent. Ellenfele, a DK és a Jobbik által támogatott Binszki Józsefre 2416-an voksoltak (26,83%).

Így néz ki jelen pillanatban a miniszterelnök-jelöltek közti verseny:

  1. Dobrev Klára: 20.893 szavazat, 37,5 százalék
  2. Karácsony Gergely: 14.170 szavazat, 25,4 százalék
  3. Márki-Zay Péter: 11.590 szavazat, 20,8 százalék
  4. Jakab Péter: 6.963 szavazat, 12,5 százalék
  5. Fekete-Győr András: 2.034 szavazat,  3,6 százalék

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap idézete

87 éve hunyt el Szegeden Juhász Gyula, magyar költő. A 20. század első felében Magyarország egyik legelismertebb költője, József Attila előtt a magyarság sorsának egyik legjelentősebb magyar lírai kifejezője.

Tovább olvasom »