Emlékeznek még Farkas Éva köszönetvideójára? A zeneszerzők elkezdték benyújtani a számlákat

Fizetési felszólításokat kezdett el szétküldeni a világ különböző országaiba Kgaogelo Moagi dél-afrikai énekes, ismertebb nevén Masters KG menedzsmentje azoknak a cégeknek, vállalkozásoknak, melyek munkatársai részt vettek a tavaly elindult Jerusalema Challenge-ben – írja a Népszava.

Akik kapcsolódtak az akcióhoz, egy jó hangulatú, a Jerusalema című számra készített táncos videóval mondtak köszönetet a koronavírus-járvány elleni küzdelemben hősiesen helytállóknak.

Az RTL német televízió számolt be arról, hogy a jó szándékú kezdeményezésnek csúnya vége lehet. A Masters KG nevében a szerzői jogok megsértése miatt fizetési felszólításokat kezdtek küldeni azoknak, akik táncukat feltöltötték a YouTube-ra. A követelt összeg címzettenként 1000-4000 euró között volt, Észak-Rajna-Vesztfália önkormányzata például négyezer eurót fizetett, miután jogászai szerint nem volt lehetőség kibújni a kötelezettség alól.

Makói iskolák, egyesületek, tánccsoportok, a mentősök, önkormányzati cégek dolgozói és maga a hivatal, a polgármesterrel együtt szerepel azon a videón, amit Farkas Éva Erzsébet tett közzé advent harmadik vasárnapján.

A különleges videó még megtalálható a polgármester közösségi oldalán ide kattintva.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink