Emlékhelyet alakítanak ki a Maros-parton

Szerdán elfogadta a képviselő-testület Czirbus Gábor önkormányzati képviselő egyéni indítványát, ami arról szólt, hogy a híd lábánál, a foci pályához vezető út mellett egy rendezett kegyeleti helyet hozzanak létre. A tervek szerint húsvétra készülhet el.

Az elmúlt években egyre többen vesznek végső búcsút szeretteiktől olyan formában, hogy a hamvakat a Marosba szórják, a kemping területén lévő kis kápolnában pedig a gyászszertrtásokat végzik. Az emlékezők jelenleg a híd lábánál, a MAK pályához vezető út mellett táblákt, mécseseket és virágokat helyeznek el.

Czirbus úgy indokolt, az önkormányzatnak segítséget kell nyújtani egy redezett kegyeleti hely kialakításában. Ezt a 2024-es költségvetésből finanszíroznák, az elképzelések szerint január végéig elkészülne rá a terv és a költségvetés elfogadása után neki lehetne kezdeni a munkáknak. Így az emlékhey 2024 húsvétjára elkészülhetne, az emlékezőket pedig méltó körülmények fogadnák.

Az ötletet elfogadta a képviselő-testület, érdekesség, hogy mindenki ,,igennel” szavazott, kivéve Csermák Szilviát, aki tartózkodott.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink