Energia-hatékony falut szeretnének: Kübekházán már a háztartásoknak is lehet napelemes rendszere

Az elmúlt hetekben 17 kübekházi ingatlantulajdonosnál mérték fel a napelemek elhelyezésének lehetőségeit.

Kübekháza célul tűzte ki, hogy a település 2024-re energia-hatékony falu legyen, amelynek keretében több környezetvédelmi programot is indítanak, és minden intézményüket napelemekkel kívánják ellátni, illetve szeretnék azt elérni, hogy minél több ingatlantulajdonos is éljen a lehetőséggel. A háztartási energiatermelő napelemes programot – a pénzügyi keret kimerüléséig – az Európai Unió GINOP programja 0% kamatozású hitellel támogatja, amelyhez 10 % lakossági önerő befizetése szükséges – közölte a Kübekháza Hírszolgálat.

Az átlagos 8-10 év futamidő alatt, a programban résztvevők a villanyszámlájuk helyett, az azzal azonos hiteltörlesztést fizetik, míg azt követően a panelek élettartamáig, kb. további 15-20 éven át csak a villanyszámla alapdíját kell fizetniük. Akik november-decemberben szerződést kötnek, azok leghamarabb tavaszra kaphatják meg saját napelemes rendszerüket.

A programra egyébként a Polgármesteri Hivatal titkárságán lehet jelentkezni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Makóról Vásárhelyre viszik a súlyos covidos betegeket

Tekintettel arra, hogy COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intenzív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra – olvasható a kórház honlapján a tájékoztatás, melyet Dr. Kallai Árpád főigazgató írt alá.

Tovább »

Jakab: a szabadságharcosnál tele lett a gatya

Úgy rögzítette az üzemanyagárat 480 forinton, hogy egy újjal nem nyúlt az adókhoz. A szabadságharcosnál tele lett a gatya. Kell a pénz, kell az adó,  hogy legyen miből kifizetni a 13.havi nyugdíjat – reagált a Jobbik elnöke a miniszterelnök reggeli rádióinterjújára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Átvette díszpolgári címét Martonosi György

A múlt héten méltó körülmények között adták át Dr. Martonosi Györgynek a „Maroslele Díszpolgára” címet, valamint Gazdag Istvánnak a „Maroslele Községért” címet. Kitüntetésükről a képviselő-testület még szeptemberben döntött. Az elismeréseket a Lelei Napok keretein belül szerették volna átadni, de sajnos azon nem tudtak részt venni.

Tovább olvasom »