📺 Engedély nélkül adta volna el a kolbászt

A pénzügyőrök Békés megyében a 47-es főúton ellenőrizték azt a 3,5 tonnás teherautót, aminek sofőrje az áru eredetét nem tudta igazolni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai közúti ellenőrzésen állítottak meg egy teherautót, ami különféle hústerméket szállított. A sofőr csak 20 kilogramm áruról tudott szállítólevelet bemutatni, miközben a raktérben több mint 500 kilogramm, több mint egymillió forintot érő szárazárut (kolbász, kacsazsír, tepertő, disznósajt) szállított.

A pénzügyőrök az igazolatlan eredetű szállítmányról értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik megállapították, hogy a cégnek nincs engedélye más által gyártott élelmiszerek forgalmazására, ezért az áru egy részének azonnali megsemmisítését rendelték el, míg a másik részét további vizsgálatok miatt zár alá vették.

Az ellenőrzésen az is kiderült, hogy a vizsgált cégnek több mint 2,5 millió forint adótartozása van, ezért a pénzügyőrök felvették a kapcsolatot a társaság képviselőjével, aki azonnal átutalta a tartozás teljes összegét.

Az eset után a vállalkozás további adóellenőrzésekre számíthat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: A korrupció miatt elindult a jogállamisági eljárás hazánkkal szemben

Az Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításárAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést kAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.üldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.ól – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.

Tovább »

A nap idézete

45 éve született Tóta W. Árpád, vagy másik ismert írói nevén Worluk, magyar újságíró, publicista, kritikus, blogger.

Tovább »

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink