Ennyire nézi ostobának a szavazókat a Fidesz

A kormányzat nemzeti konzultáció kitöltésére ösztönző plakátja végtelenül egyszerű gondolkodást feltételeznek a választókról.

Az Orbán-kormány kommunikációs paneljei évek óta az egyszavas kifejezésekre törekednek, minden bizonnyal olyan kommunikációtudományi téziseket követve, miszerint minél rövidebb egy üzenet, annál jobban megragad az emberek fejében.

Így lett az Európai Unióból Brüsszel, az illegális bevándorlókból és menekültekből migráns, a nyugati kritikákat megszemélyesítő főgonosz-karakterből, Soros Györgyből csak Soros, de ugyanez figyelhető meg Gyurcsány Ferenc esetében is, aki csak Gyurcsány, sőt a felesége sem Dobrev Klára, hanem Gyurcsányné.

Bár az ilyen kommunikációs fogásokon joggal sértődhetnének meg a kormánypárti szavazók is, hiszen alapvetően ők állnak a bugyuta egyszerűsítések célkeresztjében, most úgy tűnik, a kormány szintet lép és tovább egyszerűsít:

már betűk sem kellenek, csak rajzok.

Szerdán több helyen is olyan fotók jelentek meg a közösségi médiában, melyek szerint az újabb Nemzeti Konzultációt olyan plakátokon hirdeti a kormány, amin egyszerű hangulatjelek vannak.

Noha a plakátokon kérdések szerepelnek, az arra adott emojik rögtön utalnak is arra, hogy hogyan kellene válaszolnunk rájuk, legalábbis milyen érzelmekkel. A kendőzetlen manipuláció szerint ha boldogan gondolunk a minimálbér emelésére, akkor mosolygunk, ellenben mérgesek vagyunk ha a gyermekeinket szexuális propagandával terhelik, ha pedig jönnek az illegális bevándorlók, konkrétan felrobban a fejünk a döbbenettől.

Természetesen a Nemzeti Konzultáció eddig is értelmetlen propagandaeszköz volt, amit részben a primitív kommunikációs csatározások alkalmával használnak fel „bizonyítékként” arra, hogy az emberek mennyire egyetértenek a kormánnyal.

Mivel a kérdéseknek általában nincs értelmük, a rájuk adott válaszok irányítottak és cinikusak, azon sem kell meglepődni, hogy a minimálbér-emelésről is szavazhatunk, márpedig olyat ember még nem látott, hogy arról szavazhasson, hogy kapjon-e pénzt, vagy, hogy csökkenjenek-e az adói. 

Az azonban mégis figyelemreméltó, hogy a kormány már piktogrammok szintjén kommunikál a választópolgárokkal, és egyben előrevetíti azt is, milyen kampány áll előttünk. Nem kell meglepődnünk, ha 2022-ben csak annyi lesz mindenhol kiírva, hogy „Orbán = csodás, Ellenzék = szar”. Nyilván közpénzből, ahogy most is.

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »

2020-ban nettó 160 ezer forint volt az átlagbér Makón

2020-ban az egy főre jutó havi nettó átlagkereset hazánkban 210 585 Ft volt (ez 21%-kal alacsonyabb, mint a KSH által közölt, szűkebb körre vonatkozó adat (268 405 Ft). A GKI Gazdaságkutató Zrt. a NAV adatait felhasználva megvizsgálta a nettó keresetek alakulását a COVID járvány első évében. 

Tovább olvasom »