Évközi, 0,6%-os nyugdíjemelés jön, ez évi 10 ezer forintot jelent

Pótlólagos nyugdíjemelést hajthat végre a kormány a vírushelyzet miatt – nyilatkozta a kormánypárti Magyar Nemzetnek Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese.

Tállai azt mondta, mivel az infláció a tervezett három százalék helyett 3,6 százalék lehet, ezért a költségvetési törvény módosítása nyomán 0,6 százalékos évközi kiegészítő nyugdíjemelés jöhet.

Az év elején ugyanis csak a tervezett infláció mértékével, 3 százalékkal növelték a nyugdíjakat. Tállai emlékeztetett rá, hogy ha a kormány tartaná magát az eddigi gyakorlathoz, akkor novemberben egy összegben fizetné ki a nyugdíjasoknak a különbözettel történt kiegészítést, de szerinte a járvány új viszonyokat teremtett, ezért a költségvetési módosító javaslat már év közben jelzi, hogy 3,6 százalékra növelhető az esztendő elejétől járó nyugdíjemelés mértéke.

Elmondása szerint

az emelés átlagosan nagyjából évi tízezer forintot jelent. 

Hozzátette, ez mintegy 26 mil­liárd forintba fog kerülni, és ha az infláció még nagyobb lesz, novemberben újabb kiegészítés is járhat.

nyugdíjguru.hu oldal számítása szerint az évközbeni egyszeri emelési kiigazítás mértéke

a 150 ezer forintos átlagnyugdíjra vetítve havi 900 forint. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink