Farkas Éva döntött: a hivatal dolgozóinak kötelező az oltás

A makói polgármesteri hivatal munkatársainak kötelező a koronavírus elleni vakcina felvétele, az önkormányzati tulajdonú cégeknél, intézményeknél nem – derül ki a polgármester közléséből.

Farkas Éva Erzsébet hétfőn délután azt írta: ,,Mai adatok szerint városunkban a felnőtt lakosság 68%-a vette fel a védőoltást – mely eléri a megyei átlagot-, a Polgármesteri Hivatal, valamint az önkormányzati cégek és intézmények dolgozói körében ez az arány 66%.”

Mindezekre tekintettel 2021. november 15. napjával polgármesteri utasításban elrendelte a polgármesteri hivatal munkavállalói részére a kormányrendeletben foglaltak alkalmazását. Ez alapján a polgármesteri hivatal dolgozói egységesen kötelesek 2022. január 31. napjáig felvenni az egydózisú oltóanyag esetén a védőoltást, kétdózisú oltóanyag esetén a védőoltás első dózisát. Az önkormányzati intézményekben pedig továbbra is kötelező a maszkviselés és a fokozott fertőtlenítés.

A környező városokat vizsgálva, sem Hódmezővásárhelyen, sem Szegeden, sem Szentesen nem tette kötelezővé a polgármester a védőoltás felvételét.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink