Farkas Éva döntött: a hivatal dolgozóinak kötelező az oltás

A makói polgármesteri hivatal munkatársainak kötelező a koronavírus elleni vakcina felvétele, az önkormányzati tulajdonú cégeknél, intézményeknél nem – derül ki a polgármester közléséből.

Farkas Éva Erzsébet hétfőn délután azt írta: ,,Mai adatok szerint városunkban a felnőtt lakosság 68%-a vette fel a védőoltást – mely eléri a megyei átlagot-, a Polgármesteri Hivatal, valamint az önkormányzati cégek és intézmények dolgozói körében ez az arány 66%.”

Mindezekre tekintettel 2021. november 15. napjával polgármesteri utasításban elrendelte a polgármesteri hivatal munkavállalói részére a kormányrendeletben foglaltak alkalmazását. Ez alapján a polgármesteri hivatal dolgozói egységesen kötelesek 2022. január 31. napjáig felvenni az egydózisú oltóanyag esetén a védőoltást, kétdózisú oltóanyag esetén a védőoltás első dózisát. Az önkormányzati intézményekben pedig továbbra is kötelező a maszkviselés és a fokozott fertőtlenítés.

A környező városokat vizsgálva, sem Hódmezővásárhelyen, sem Szegeden, sem Szentesen nem tette kötelezővé a polgármester a védőoltás felvételét.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »