Farkas Éva: kisebb gócpontok alakultak ki Makón

A polgármester tájékoztatása szerint a kórházban, a mentősöknél és néhány helyi nagyobb cégnél. Csütörtök esti online beszámolójában beszélt az egyeseket megosztó táncos videóról és arról is, hogy marad a városban a kötelező közterületi maszkviselés.

Pontokba szedtük a polgármester legfontosabb közléseit:

  • Idén utoljára tart ilyen tájékoztatót, kivéve ha a két ünnep között helyi döntést kell hozni a vírushelyzet miatt.
  • A Kálvin utcai óvodában négy csoportot zártak be a héten a dolgozók nagy arányú koronavírus fertőzöttsége miatt.
  • A makói kórházban, mentőszolgálatnál és egy-két nagyobb cégnél kisebb gócpontok alakultak ki. A megfelelő intézkedések megtörténtek, a mentősöknél katonai fertőtlenítést is végeztek.
  • 4 fő szegte meg a kijárási tilalmat, de közülük három fő nem makói volt. A maszkhasználat miatt 1 fő sértett szabályt. Makón érvényben van január 11-ig a kötelező közterületi maszkhasználat.
  • A táncos videóval kettős céljuk volt.Szerették volna szimbolizálni és megtestesíeni az összefogás erejét, reményteli, bátorító örömet sugározni. Másrészt a várost turisztika szempontból bemutatni. A polgármester szerint jó szívvel csatlakoztak hozzá az emberek.
  • Január 4-ig ügyeleti rend van az önkormányzatnál.
  • Az újszülöttek támogatását a hétfőn utalják át, a 250 érintett családnak 100-100 ezer forintot.
  • Január elsején 18 órától Best of Online Újévi Koncert lesz a Facebookon. Farkas Éva Erzsébet is itt mond újévi köszöntőt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📷 Elballagtak a kerisek

A középiskola olyan, mint az autóversenyzés. Rengeteg háttérmunkás dolgozik a sikerért, de a nagy eseményen a végső eredmény annak a kezében van, aki a volán mögött ül – fogalmazott Papós András, a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium megbízott igazgatója az iskola szombat délelőtti ballagásán.

Tovább »

Ez áll az Európai Bizottság jogállamiságról szóló levelében

A 444.hu állítása szerint birtkokukba jutott a feltételességi mechanizmus elindításáról szóló levél, amelyben az Európai Bizottság (EB) 50 oldalon keresztül fejti ki, hogy a magyar államot pénzvesztéssel fenyegető eljárás több mint tíz éve megoldatlan problémák miatt indult, és hogy miért látják bizonyítottnak a pénzvesztést és a jogállamiság sérelmét Magyarországon.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

📷 Elballagtak a kerisek

A középiskola olyan, mint az autóversenyzés. Rengeteg háttérmunkás dolgozik a sikerért, de a nagy eseményen a végső eredmény annak a kezében van, aki a volán mögött ül – fogalmazott Papós András, a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium megbízott igazgatója az iskola szombat délelőtti ballagásán.

Tovább olvasom »

Makói, nagylaki, kiszombori rendőr kapott elismerést

A Rendőrség napja alkalmából a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság több munkatársa is elismerésben részesült. Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok megyei rendőrfőkapitány a 2022. április 29-én, Szegeden rendezett ünnepségen az országos elismerésekhez is gratulált.

Tovább olvasom »