Farkas Éva: Makó egy erős és szabad város

Szívünknek színei a piros, a fehér és zöld, nem a Habsburgok fekete-sárgája, vagy az Európai Unió kékje – fogalmazott ünnepi beszédében Makó polgármestere. Ahogy az elmúlt években, idén is egy nappal hamarabb, március 14-én rendezték a városi ünnepi megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz kapcsolódóan.

Ilyenkor azért gyűlünk össze, hogy a forradalom és szabadságharc hívei előtt fejet hajtsunk, akik követelésükkel, majd fegyveres harcukkal a nemzeti önrendelkezés megteremtéséért, a szabad és szuverén Magyarországért küzdöttek – kezdte beszédét a Kossuth szobornál Makó polgármestere március 14-én.

Úgy fogalmazott, nekünk, magyaroknak mindig meg kellett és még kell küzdenünk a szabadságunkért. Ezt a világ más részein sokan nem értik. Magyar jövő csak akkor van, ha a saját sorsunkról mi hozhatunk döntéseket. A hősök arra hívnak minket, hogy hazaszerető közösségként álljunk az ország és Makó önrendelkezéséért – fejtette ki.

Hogyan adhatnánk ma az akkori elvekből lejjebb? A válasz: sehogy. Szívünknek színei a piros, a fehér és zöld, nem a Habsburgok fekete-sárgája, vagy az Európai Unió kékje. A magyar kormány az elmúlt 14 évben ezt a büszkeséget adta vissza. Magyarország ma erős és szabad ország, Makó erős és szabad város. Közös feladatunk, hogy minden erőfeszítésünkkel azon legyünk, ezt a büszkeséget soha ne vegye el senki tőlünk

– fogalmazott Farkas Éva.

Gondolatait úgy zárta, ezek azok a sarokkövek, amelyek alapján városunkat ,,építettünk és kívánjuk a jövőben”. Amelyek mentén ,,boldogulást és gyarapodást” tudnak teremteni a makói családoknak. Ha van béke, szabadság és egyetértés, akkor tisztes megélhetést teremtő munkahelyeket létrehozni – tette hozzá.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink