Farkas Éva: Makó igent mondott az életre

A jelenlegi helyzet miatt online tartotta újévi köszöntőjét Farkas Éva Erzsébet. A polgármester szerint a válsághelyzet lehetőséget adott a tanulásra is, Makó pedig igent mondott az életre a megpróbáltatások idején is.

Az év első napja alkalmat ad arra, hogy háláját fejezze ki az elmúlt év együttműködéséért, szolidaritásért a makóiak- és a magyar kormány felé – fogalmazott Farkas Éva. Elárulta, hogy egyedül van a városháza dísztermében és nagyon hiányoznak neki az emberek és azok is, akik már nem emelhetik poharaikat köszöntésre újévkor. Rájuk emlékezve 1 perces néma imára hívott mindenkit.

A polgármester úgy vélte, az elmúlt év számvetése nem csak az elvégzett szolgálat listáját jelenti, hanem szolidaritást és az előretekintést is. A válsághelyzet egyszerre vesz el és ad lehetőséget értékelésre. Kiderült, az élet, melyet biztonságosnak tartunk, valójában mennyire törékeny. Kaptunk egy lehetőséget, hogy tanuljunk: mennyire tud hiányozni egy kézfogás; az eddigi életritmusunk lassulásával új hangok szólalnak meg; a szeretteink személyes jelenléte nélkül szürke, üres a világunk. Megértettük, mennyire fontos egy ölelés – fejtette ki a polgármester. Hozzátette: mindezt intő jelként vehetjük személytelenedő világunkban.

Úgy értékelte: városunk igent mondott az életre a megpróbáltatások idején: a kötelező feladatok ellátására, a beruházások töretlen megvalósítására, a vállalkozások és családok támogatására, a soha nem tapasztalt társadalmi szerepvállalásra is. Farkas Éva szerint 2021-ben hasonló kihívások és feladatok várnak, mint 2020-ben. Minden makói polgár nevében köszönetet mondott azoknak, akikra továbbra is számíthatunk: orvosok, ápolók, segítőik, mentősök, szociális dolgozók, akik a legnehezebb percekben küzdenek értünk.

,,A remény és a régi makai nagyságba vetett hit sarkalta bátorságra őseinket, hogy újra és újra igent mondjanak és velük együtt igent mondjunk mi is az életre. A remény újra és újra megszületik”

– fogalmazott a polgármester.

Farkas Éva kitért az újévi koncertre is, ami rendhagyó módon az elmúlt évek legjobb pillanataiból készült összeállítást jelenti.

A koncertet és a polgármester újévi köszöntőjét ide kattintva lehet megnézni.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink