Farkas Éva megköszönte a nyugdíjas klubok munkáját, majd a költségvetésbe beírt 0 forint támogatást nekik

A törvény értelmében veszélyhelyzetben a polgármesterek egyedül határozhatnak az adott településen. Így történik ez Makón is, ahol a város idei költségvetésében 0 forintot tervezett be a nyugdíjas klubok támogatására Farkas Éva Erzsébet.

,,Hála és köszönet klubvezetőinknek, akik a járványügyi helyzetben is segítik közösségeiket”

– írta február 20-i bejegyzésében a polgármester. A kluboknak valóban csak hála jut, hiszen az idei költségvetésből kiderül, 0 forint önkormányzati támogatásra számíthatnak:

A város szépkorúi ugyanakkor nem maradnak támogatás nélkül: 34 millió forint van betervezve ,,időskorúak juttatására“, ez vélhetően a képviselők által átadott Edenred utalványokat jelenti.

A költségvetésből kiolvasható az is, hogy nem kapnak támogatást a polgárőrök, a Művésztelep, helyi művészeti csoportok, egyesületek, egyházak, civil- és sportszervezetek sem.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »