Farkas Éva sem tudta, hogy bezárja a tankerület a Bartókot

Milyen ,,hasznos“, hogy van egy fideszes vezetésű tankerület és egy fideszes városvezetés és ezek nem kommunikálnak egymással.

A Magyar Narancs is foglalkozik a témával, miszerint egyik napról a másikra kiderült, a bartókosokat átviszik ősztől az új Almási utcai épületbe.

A magyarnarancs.hu a polgármester ismerőseitől, környezetétől megtudta:

álmában sem gondolta, hogy ilyen lépésre készül a tankerület, őt is telefonon tájékoztatták a döntésről,

írásbeli értesítést még nem kapott. Ő is protestált, ugyanarra a törvényre hivatkozva, amelyre a szülők az értekezleten, neki is azt válaszolhatták, hogy rendkívüli helyzetben nem kell tájékoztatni az érintetteket előre.

Milyen rendkívüli helyzet adódhat? Például az, hogy az iskolaépületről kiderül, életveszélyessé vált, vagy alkalmatlanná arra, hogy tanítsanak benne – írja a lap. Ugyanakkor ez felveti azokat a kérdéseket, hogy ez miért épp a tanév végére derül ki, miért nem például a beiratkozás előtt, amikor az óvodás gyerekek szülei eldöntötték, hová járjon a gyerekük? És egyszerre vált alkalmatlanná a tanításra az általános és a zeneiskola épülete?

Hajdu Márta nyugdíjas művésztanár a Magyar Narancsnak elmondta: ,,A kollégáim voltak odaát az Almási utcai épületben, és nem tudják elképzelni, hogyan fognak ott, a visszhangos termekben zenét tanítani, hol lesz ott helye a hangszereknek. Hangversenyterem sincs.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

📺 Az OTP bankautomatát telepít Kiszomborra

Az OTP már biztos jön, a szerződést aláírtuk, a helyszínbejárás megtörtént – árulta el Szirbik Imre polgármester a keddi testületi ülésen. Kiszomboron ősszel zárt be a Takarékbank és az ATM-et sem üzemeltette tovább.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A makói önkormányzat úgy vállalta a kisposta üzemeltetését, hogy 373 milliós tartozása van mások felé

Mint az ismert, Makó fideszes vezetése komoly megszorításokról döntött tavaly ősszel, többek között önkormányzati fenntartású intézményeket zártak be. Ezután bezárta a makói újvárosi kispostát az állami cég, a városvezetés azonban úgy döntött, az állami szolgáltatóra mégis van pénz. Az Átlátszó közadatigényléséből kiderül, mindeközben Makó adós a szállítóinak.

Tovább olvasom »