Farkas Éváék ingyen átadnák az iskolaépületeket az egyházaknak

Három egyház a törvény adta lehetőséggel élve bejelentkezett három önkormányzati épületért, ahol jelenleg is ők a fenntartók. A szerdai testületi ülés anyagából kiderül, a városvezetés alkudozni, tárgyalni sem próbál, egyszerűen ingyen odaadják a városi tulajdonú épületeket.

Mint az ismert, Semjén Zsolt ötlete nyomán törvényt módosítottak, így az egyházak a valaha tulajdonjukban lévő épületek birtokjogát újra igényelhetik az önkormányzatoktól. Valójában a módosítás arra is lehetőséget ad, hogy olyan ingatlanokat és ingóságokat is átvegyenek vegyenek, amik soha nem voltak a tulajdonukban.

Ennek nyomán Makón három egyház jelentkezett. A Makó-Belvárosi Egyházközség átvenné a Kálvin iskolát és az ottani ingó vagyont; a Hajdúdorogi Főegyházmegye a Zrínyi utcai óvodát és az ingóságokat; a Szeged-Csanádi Egyházmegye pedig a Návay Lajos téri katolikus iskola, a Tulipán utcai óvoda és a Vásárhelyi utcai tornaterem épületét és az összes ingóságot.

Az előterjesztésben azt írják:

,,Javasolt a felsorolt egyházakkal az ingatlanokra és ingó vagyontárgyakra a térítésmentes tulajdonba adási szerződések megkötése és a meglévő megállapodások felülvizsgálata.”

Mivel a fideszes önkormányzati képviselők úgy sem szavaznak másképp, mint ami le van írva, így csont nélkül átmegy a javaslat és az épületeket a város ingyen átadja.

Kübekházán miután a falu bejelentette, hogy legalább beszéljék át, a Szeged-Csanádi Egyházmegye visszalépett a szándékától.

Hogy felhívja az abszurd helyzetre, a vagyonvesztésre a figyelmet, Mucsi Tamás, makói DK-s képviselő ezer forintért meghirdette az ingatlan.com-on a Kálvin és a Návay téri iskolákat és a Zrínyi óvodát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink