Farkas Éváék nem is akarják megoldani a makói ivóvíz problémáit és lezárni a programot

Egy friss teszt alapján több mint három és félszer annyi arzén van a makói ivóvízben, mint az elfogadott felső határérték. Pedig lenne megoldás, ott az ivóvízminőség-javító program, amire már 5,3 milliárd forint elment, de a Fidesz és Farkas Éva programjában nem szerepel, hogyan lesz iható vize a makóiaknak.

Az arzénos víz fogyasztása kisebb koncentrációban hosszan, évtizedeken át tartó bevitele eseten csak sok év után okoz észrevehető tüneteket, epidemiológiai vizsgálatok egyértelmű összefüggést mutattak ki az ivóvíz határérték feletti arzén koncentrációja és egyes rákos megbetegedések kockázatának növekedése között – írja Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapja.

Vagyis veszélyes a makóiak egészségére az ivóvíz, hiszen az arzénra vonatkozó határérték 10 µg/l, a makói ivóvízben ez a szám 36,4 (!). Pedig a Makó és térségi, 3,7 milliárd forintos ivóvízminőség-javító programot 2015-ben műszakilag lezárták, ez a mai napig olvasható a város honlapján és még Farkas Éva is átvette – hibásan. Hiszen a projekt által elvárt minőséget nem tudták teljesíteni és a csapokból még mindig a régi minőségű víz folyik.

Ha a jelenlegi városvezetés marad, akkor úgy tűnik, ezen nem is fognak változtatni, ugyanis nem található a programjaik között ennek megoldása, a program lezárása és hogy végre jó minőségű vízhez jussanak a makóiak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink