Fekete iszap került egy árokba Királyhegyesen

Olvasónktól kaptuk a fotót, amin az látszik, hogy valami fekete anyag van a csatornában Királyhegyes egyik utcájában.

A fénykép a Délmagyarországhoz is eljutott. A megyei napilap cikke szerint Horváth Lajos polgármester nem tudott az ügyről. Megkeresésükre a királyhegyesi vízműtelepet üzemeltető Alföldvíz Zrt. közölte, a telep tényleg az övéké és a kifolyó is hozzájuk tartozik, azonban a csatornába engedett anyaghoz nincs közük. Ez ugyanis a térségi ivóvízminőség-javító programmal megbízott társaság, a Kelet-Magyarországi Vízügyi Építő Vállalat (KEVIÉP) Kft. tevékenységének az eredménye.

A KEVIÉP projektvezetője, Ányos József elmondta, a királyhegyesi vízműtelepen a kutakból származó nyers víz két darab, egyenként 25 köbméteres tározó medencébe gyűlik. Itt választják ki belőle ülepítéssel azokat az anyagokat, például a vasat, a mangánt és a különböző szerves anyagokat, amelyek az ivóvízben már nem lehetnek benne. Az ülepítés ez esetben nem volt optimális. A medencék alján így mintegy 10 centiméter vastagságban iszaplerakódás keletkezett és ezt a nagyjából 2,5 köbméternyi sűrű anyagot le kellett vezetni. Ez azonban csak a természetes vízben egyébként is meglévő anyagokat tartalmazott, vegyszereket nem, ezért a környezetre, az egészségre nem ártalmas. Közlése szerint, ha már működik a projekt, ilyesmi nem fog megtörténni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Vezsenyi László után egy másik JAG-os pedagógusra is rászállt a tankerület

A József Attila Gimnázium új némettanára nagy lelkesedéssel kezdte el a tavalyi tanévet, de a hónap végén azt vette észre, hogy csaknem gyakornoki fizetést kap, noha már 27 úgynevezett „kiszámolt éve” van. Miután három levélben is hasztalan kérte a tankerülettől, hogy az elmaradt pénzeket fizessék ki, segítségért folyamodott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvédeihez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Óföldeákra tekertek a Kerisek

A HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium századik tanévének alkalmából kerékpártúrát szerveztek szombaton névadójuk tiszteletére. Nagyjából két osztálynyi diák jött össze, pedagógusok, valamint szülők és külsősök is.

Tovább olvasom »

Furcsa körülmények között történt a csanádpalotai motoros baleset

A múlt hétvégén motoros baleset történt Csanádpalotán. A kezdeti hírek arról szóltak, hogy közúti baleset volt, amelyben a motor vezetője és utasa súlyosan megsérült, amikor is egy személygépkocsival ütköztek egy útkereszteződésben. Másnapra nem csak a régiónk sajtója, hanem az országos is felkapta a hírt, sőt országos tévécsatornák is forgattak a helyszínen.

Tovább olvasom »

A nap témája: Módosították a mérgező gyárakról szóló kormányrendeletet, de nem zárták ki az akkugyárakat

A múlt héten a kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva elrendelte, hogy a környezetvédelmi hatóság a jogsértés megszüntetése érdekében határozathozatal helyett környezetvédelmi hatósági szerződést köthet az adott céggel. Azóta pontosították a rendeletet, de az akkumulátorgyárakat továbbra sem zárták ki.

Tovább olvasom »