Fekete iszap került egy árokba Királyhegyesen

Olvasónktól kaptuk a fotót, amin az látszik, hogy valami fekete anyag van a csatornában Királyhegyes egyik utcájában.

A fénykép a Délmagyarországhoz is eljutott. A megyei napilap cikke szerint Horváth Lajos polgármester nem tudott az ügyről. Megkeresésükre a királyhegyesi vízműtelepet üzemeltető Alföldvíz Zrt. közölte, a telep tényleg az övéké és a kifolyó is hozzájuk tartozik, azonban a csatornába engedett anyaghoz nincs közük. Ez ugyanis a térségi ivóvízminőség-javító programmal megbízott társaság, a Kelet-Magyarországi Vízügyi Építő Vállalat (KEVIÉP) Kft. tevékenységének az eredménye.

A KEVIÉP projektvezetője, Ányos József elmondta, a királyhegyesi vízműtelepen a kutakból származó nyers víz két darab, egyenként 25 köbméteres tározó medencébe gyűlik. Itt választják ki belőle ülepítéssel azokat az anyagokat, például a vasat, a mangánt és a különböző szerves anyagokat, amelyek az ivóvízben már nem lehetnek benne. Az ülepítés ez esetben nem volt optimális. A medencék alján így mintegy 10 centiméter vastagságban iszaplerakódás keletkezett és ezt a nagyjából 2,5 köbméternyi sűrű anyagot le kellett vezetni. Ez azonban csak a természetes vízben egyébként is meglévő anyagokat tartalmazott, vegyszereket nem, ezért a környezetre, az egészségre nem ártalmas. Közlése szerint, ha már működik a projekt, ilyesmi nem fog megtörténni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »