ūüďļ Feljelent√©st tesz Mirk√≥czki √Ād√°m, ami√©rt a Fidesz list√°zta az egri v√°laszt√≥kat

Ahogy kor√°bban √≠rtuk: f√©nym√°solt aj√°nl√≥√≠vek √©s Kubatov-list√°k ker√ľltek elŇĎ a polg√°rmesteri hivatal egyik szekr√©ny√©nek m√©ly√©rŇĎl, amely alapj√°n kider√ľl,¬†hogy¬†2014-ben, az orsz√°ggyŇĪl√©si v√°laszt√°sokat megelŇĎzŇĎen Eger v√°ros√°ban a Fidesz k√©pviselŇĎjel√∂ltje, Nyitrai Zsolt √©rdek√©ben t√∂rv√©nytelen m√≥dszerekkel list√°kat k√©sz√≠tettek Eger v√°laszt√≥polg√°rair√≥l, azok szem√©lyes adataival, lakc√≠meivel, valamint a p√°rtszimp√°ti√°jukra vonatkoz√≥ inform√°ci√≥kkal.

Az ŇĎsszel megv√°lasztott polg√°rmester,¬†Mirk√≥czki √Ād√°m¬†sz√©lesk√∂rŇĪ √°tvil√°g√≠t√°st kezdem√©nyezett az egri √∂nkorm√°nyzatn√°l. M√©gis √≥ri√°si meglepet√©ssel szolg√°lt, hogy szerd√°n, a kor√°bbi alpolg√°rmester irod√°j√°b√≥l egy vaskos iratanyag ker√ľlt elŇĎ, amelyen az egri v√°laszt√≥k adatai olvashat√≥ak, t√∂bbek k√∂z√∂tt olyan inform√°ci√≥kkal, hogy mennyire elk√∂telezettek a p√°rt ir√°nt.

Az 1-es a Fidesz szempontjából a legelutasítóbb, míg a 7-es osztályzat a legodaadóbb választót jelent. Ezen lista alapján járták a várost és csöngettek be az adott személyekhez.

√Črdekess√©g, hogy a fideszes aktivist√°k a 2014-es k√©pviselŇĎi aj√°nl√°sgyŇĪjt√©s sor√°n friss√≠tett√©k a Kubatov-list√°kat, a helyi v√°laszt√°si bizotts√°g √°ltal hiteles√≠tett aj√°nl√≥√≠veket viszont a gyŇĪjt√©si idŇĎszak lej√°rt√°val hi√°nytalanul vissza kell(ett¬†volna) szolg√°ltatni a bizotts√°gnak.

A kérdés ezek után adódik:

miért voltak Nyitrai Zsolt 2014-es választási ajánlóíveinek fénymásolt példányai a 2019-ig fideszes vezetés alatt álló egri városházán?

Az √ľgy miatt sajt√≥t√°j√©koztat√≥t tartott Mirk√≥czki √Ād√°m egri polg√°rmester. A telep√ľl√©s vezetŇĎje elmondta, hogy ezekben a dokumentumokban Feln√©met, Alm√°r √©s Berva teljes lakoss√°ga benne van, lakc√≠mre, h√°zsz√°mra, n√©vre lebontva. Hozz√°tette,

“ez a v√°ros¬†politikat√∂rt√©net√©nek legnagyobb botr√°nya.”

A list√°n szerepelnek az √∂nkorm√°nyzat dolgoz√≥i √©s a hivatal¬†irodavezetŇĎinek szem√©lyes adatai is. Mirk√≥czki √Ād√°m k√∂z√∂lte, hogy az egri polg√°rok v√©delm√©ben fel kell l√©pnie, ez√©rt mihamarabb feljelent√©st fog tenni az √ľgyben.

“√Čn azt gondolom, hogy a Fidesz minden √©rtelemben elvesztette hiteless√©g√©t itt Egerben.”

Eger polg√°rmestere lesz√∂gezte, felsz√≥l√≠tja a helyi Fidesz k√©pviselŇĎit arra, hogy

mandátumaikat azonnal adják vissza és kérjenek bocsánatot az Eger városának lakosaitól.

Mirk√≥czki szerint p√©ld√°tlan, hogy mindenkit list√°ztak a v√°rosban. √ögy v√©li, ahogy azt megtapasztalhatt√°k az orsz√°gban, Egerben is minden azon m√ļlott, hogy ki mennyire loj√°lis a korm√°nyzathoz. Ezen f√ľgg√∂tt egyes emberek munkahelye vagy fizet√©se.

“Mi pontosan ezt fogjuk Egerben felsz√°molni”

– tette hozz√°.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lt√ľk

Legfrissebb híreink

Megrohant√°k a nyugd√≠jasok a boltokat, szinte kar√°csony elŇĎtti forgalom volt

Az orsz√°gban t√∂bbfel√© v√°rakoz√°son fel√ľl alakul a h√©t v√©gi forgalom a bev√°s√°rl√≥k√∂zpontokban, az √©lelmiszer√ľzletekben √©s az iparcikkek kereskedŇĎin√©l, n√©hol a kar√°csony elŇĎtt jellemzŇĎ szinteket s√ļrolta a szombati √©rt√©kes√≠t√©s ‚Äst√≠rja¬†a Magyar Nemzet.

Tov√°bb ¬Ľ

kapcsolódó cikkeink

Megrohant√°k a nyugd√≠jasok a boltokat, szinte kar√°csony elŇĎtti forgalom volt

Az orsz√°gban t√∂bbfel√© v√°rakoz√°son fel√ľl alakul a h√©t v√©gi forgalom a bev√°s√°rl√≥k√∂zpontokban, az √©lelmiszer√ľzletekben √©s az iparcikkek kereskedŇĎin√©l, n√©hol a kar√°csony elŇĎtt jellemzŇĎ szinteket s√ļrolta a szombati √©rt√©kes√≠t√©s ‚Äst√≠rja¬†a Magyar Nemzet.

Tov√°bb olvasom ¬Ľ